21/03/2010

Een verrukkelijke quiche

vegetarische quiche





Een quiche is een soort van hartige taart. Vandaag natuurlijk zonder vlees.

Ik heb hier een super lekker recept voor ons...

Verwarm de oven voor op 200 graden C.


Het deeg:


-300 gram bloem
-150 gram boter
-1 ½ dl. water
-mespuntje zout.

Je wrijft de bloem en de boter tot kruimels. Dan doe je het water erbij.
En het zout. Maak er een balletje van, dat je een kwartiertje op een koele plek laat rusten onder een stukje plastic folie.
Dat balletje rol je uit en bekleedt er een springvorm mee, die je eerst ingevet hebt.


De vulling:

bak een in blokjes gesneden aubergine in olijfolie, beetje peper/zout er op.
Leg ze in de springvorm en leg er een doosje gehalveerde cherrytomaatjes op.
Dan klop je drie eieren met 1½ dl (soja-) room.

Dit mengsel giet je over de groentes.

Hier overheen verkruimel je twee ons feta.


Zet de taart 45 minuten in de oven en ... smullen maar.
Bakje frisse sla er bij en wie doet je wat?!


quiche

10 comments:

flappie said...

dat ziet er heerlijk uit marlou:-)
het is dat ik al gegeten heb, maar anders zou ik me er wel aan wagen :-)

ik zal het recept opslaan

dank je wel
xxx

Di Mario said...

Hahaha, jij bent sneaky.. snel nu al plaatsen omdat je dan denkt dat ik nog geen recept voor maandag in mijn hoofd heb zitten.. Nou ik ga er morgen misschien aan denken.

Love As Always
Di Mario

Marjolijn said...

Welkom thuis meis, en lekker nagenieten vandaag.
Dat zal met dit lekkere hapje wel lukken.
Maak er een mooie maandag van.
Liefs Marjolijn.

Ibella said...

quiches en hartige taarten ben ik dol op, maar het deeg is bij mij wel kanten klaar hoor, ik rol met de deegroller de plakjes heel dun uit.
Na overleg met de achterwacht, het is een goed idee, heb ik het recept overgeschreven. Ik hoop wel dat ik vanavond voldoende energie heb, want dit soort recepten maak ik altijd.
Fijne week Marlou.

Anne said...

mmmmm, deze bewaar ik voor tweede paasdag:))

Fluitenkruid said...

O wat heerlijk, hoe was uitje? x

Lutje said...

mmmm quiche, nu ben ik juist gaan winkelen en heb alles meegebracht om zelf groenteburgers te maken...

wim said...

En hoe was het in "De Hort"?
Genoten van de luxe?
;-)))

gerdaYD said...

Mmmmmm, weerom een log om létterlijk van te snoepen, mijn lieve Marlou, dankjewel!
En? Krijgen we nog een verslagje van je champagneweekend te zien? Hihi. Hopelijk is het méér dan schitterend verlopen!

Liesbeth said...

Yep, lijkt mij wel weer wat. Die soep was ook erg geslaagd de vorige keer.