22-09-14

De hele dag zingen in Gouda

.
En dan is het zover...
Met een groepje van mijn koor (we zijn met z'n tienen) reis ik met de trein naar Gouda om in een schuilkerkje de hele dag het Adiemus van Jenkins te repeteren...


Ooit waren dit drie woonhuizen, maar ergens in 1600 is er een kerkje van gemaakt. Waarvoor en waarom er gescholen moest worden weet ik niet. Maar wij kunnen nu gewoon naar binnen, de deur staat wagenwijd open en wij gaan hier een topdag beleven!

De hele dag zingen?
Ja! Dat kan... en je krijgt er heel veel energie van, dus je wilt eigenlijk niet stoppen en tot laat doorgaan.
Wat heb je nodig?
Allereerst moeten er een dirigent en een begeleider zijn. 
Nou... die zijn gevonden: José Doodkorte zwaait ons met vaste hand en Martin van Broekhove begeleidt ons op de piano. Allebei inspirerend en begeesterd!


Sja... en zonder zangers is het Adiemus natuurlijk niks. En het bewijs, dat ik zaterdag mee heb gedaan vind je hier, ik (zei de gek) tussen drie andere Malle Babbes... Zelfs mijn tanden glimmen van plezier...


Het repeteren, de pauzes in de oude tuin achter het kerkje, natuurlijk even de stad in, en weer repeteren... allemaal dingen, die het een heerlijke dag hebben gemaakt!
En dan... bij thuiskomst een CD in de brievenbus van ons Marjolijn, met daarop... jawel... het Adiemus.
Dank je wel, Marjolijn!!

Eens te meer realiseer ik me, wat een bofkont ik ben...

Oh ja... als je even tijd hebt... hier een hele bijzondere uitvoering, kijk maar eens naar de choreografie...:

11 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Fijn dat je genoten hebt van de hele dag zingen.

Graag gedaan meis, veel luister plezier.
Fijne maandag.

Lutje zei

een onvergetelijk dagje, als het je hobby is is het nog leuker

Jelle Droeviger zei

Ja, Marlou, als je de schoonheid van muziek eenmaal ontdekt hebt, en hebt ervaren wat het met je doet; en als je muziek kunt lezen, en je dan ook nog zo zuiver kunt zingen dat de vogels verbaasd even stoppen met kwinkeleren, dan is er weinig anders mooier in deze wereld.

Jelle Droeviger.

John zei

Goedemorgen Marlou,
Een kerje gemaakt van 3 woonhuizen.. Dat hoor je ook niet vaak. Meestal maken ze woonruimte van een kerk. OOk niet zo vaak, maar toch.
Zingen is geweldig. Of gewoon muziek maken.
Als dat heel de dag kan was dat een mooie dag :)
Geniet er van.

די מריו zei

Leuk en knus zo. Mooi dat je je hebt vermaakt met het zingen. Het kan juist een mooie uitlaatklep zijn.

Love AS always
Di Mario

Sjoerd zei

Als het gezellig is om te doen wil je inderdaad niet stoppen. Als ik begin met zingen loopt de hele kerk leeg...

Kay zei

prachtig toch als alles in harmonie, vriendelijkheid en dies meer kan verlopen. Dat lijken mij heuglijke momenten te zijn geweest.
Begaafd zijn met een prachtige stem moet heel fijn zijn om je te uitten.
Ikzelf hoe het maar bij mijn pen.
Fijn ook de info die u hierbij geeft, zo leer ik uw land ook beter kennen.
beste groetjes ♥
ot: ik schrijf alles naar waarheid Marlou, soms vergeet ik wel eens dat het Web heel groot is, maar aan hypocrisie heb je ook niks he, dus doe ik maar naar mijn gedacht.

Joris zei

Hallo,
Kan me voorstellen, als je goed bij stem bent en van muziek houdt, dat zo een dagje een onvergetelijke indruk moet nalaten. Het oeuvre dat jullie hadden gekozen om te vertolken, is zo maar niet het eerste het beste. Veel oefenen zal wel een noodzaak zijn geweest voor een foutloze vertoning. Blij dat je hebt kunnen genieten van zo een dag intens samen zingen.

christiene zei

Het plezier is van de gezichten af te lezen......
ook leuk zo met dames samen Marlou...
het is meer dan alleen zingen...
groetjes Christiene.....

gerdaYD zei

Ik denk toch dat je in de eerste plaats een goede stem moet hebben en jij hebt dat beslist lieve Marlou! En als je het filmpje al luisterend bekijkt heeft iedereen in het koor dat precies, ik kan het met indenken dat je van zo iets geniet... Bovendien laten jullie het publiek ook meegenieten, en dat geeft dubbele energie!

Mirjam Kakelbont zei

Ik herken je op de foto, zo leuk om te zien! Gouda is een leuke stad en heerlijk toeven. Nooit geweten van die kerk in drie huizen. Grappig.
Muziek...kan je maken en breken. Ik kan me geen dag zonder muziek voorstellen en ben het ook niet van plan ;-) Zingen is heerlijk, al denken mijn huisgenoten daar héél anders over, haha.
Liefs Marloulou <3
Dikke pakkerd van Kakel