14/09/2015

Shana Tova!

.
Voor al mijn joodse vrienden, familieleden en alle anderen:

Het Joods Nieuwjaar is begonnen...
We denken een maand lang (wel erg lang!) aan het afgelopen jaar: 
Heb ik het wel goed gedaan?
Heb ik niet iemand gekwetst?

En we wensen: "... dat je opgeschreven mag staan voor een goed jaar!"
En we bakken een heerlijke zoete honingcake...

Rosh Hashana Honingcake:

Ingrediënten:

200 gram basterdsuiker
250 ml honing
120 ml plantaardige olie
3 eieren
2 tl geraspte sinaasappelschil
250 ml sinaasappelsap
300 gram bloem
1 el bakpoeder
½ tl baksoda
½ tl zout
1 tl kaneelpoeder

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden.
Vet een bakblik in en bestuif licht met bloem.
Zeef bloem, bakpoeder, baksoda, zout en kaneel in een kommetje.
Meng suiker, honing, olie, eieren en sinaasappelschil in een grote kom.
Doe het bloemmengsel en de sinaasappel erbij en roeren roeren roeren.
Het beslag in het bakblik en 40-50 minuten in de oven.

De cake is klaar als je er een prikker insteekt die er weer droog uit komt.
Af laten koelen en ... shana tova!


12 comments:

Marjolijn. said...

Je hebt het vast goed gedaan...!
Smul maar lekker van de zoete honingcake.
Goede start van de nieuwe week.

Jelle Droeviger said...

Wel een goed idee, die vragen die men zich dan stelt: heb ik het goed gedaan, en, heb ik niemand gekwetst.. En dan ook nog over de mogelijke antwoorden die men zichzelf geeft, nadenken.

Die Rosh Hashana Honingcake, zal bijzonder smaakvol zijn, maar ik krijg - alléén al bij het lezen van het recept - spontaan tandpijn.

Jelle Droeviger.

די מריו said...

Shana tova.... dat het maar het zoetste jaar mag worden die je je zelf wilt toewensen. Die cake... is lekker..... mmmmmmmmm

Love As always
di Mario

John said...

Mogguh Marlou,

Dan zeg ik Shana tova tegen je. EN dat recept geef ik even door aan de tegenpartij. Die zal hem eens gaan bakken.
Een prettige maand zou ik zeggen. Wel iets moois om te doen.
Dag

Anonymous said...

Ik lust wel een stukje van die heerlijke cake. Wanneer kan ik bij je terecht? Liesbeth

Sjoerd said...

Dat recept ga ik eens maken... Ziet er goed uit.

Annettos said...

Oh dit klinkt ovenheerlijk en ik heb alle ingrediënten in huis...
Zelfs baksoda (voor zoveel dingen goed)

Shana tova :)

Petr@ said...

Gelukkig nieuwjaar dan maar! ;-)
De cake ziet er heerlijk uit!

christiene said...

Marlou wens je een mooie jaar
de honingcake ziet er lekker uit!!
ik denk dat je hem verdiend hebt
smullen maar,of het is natuurlijk al op.
groetjes Christiene.

gerdaYD said...

Een schitterend nieuw jaar gewenst lieve Marlou, je zette het precies al goed in met zo'n lekker gebak! Dat heb je verdient na een week lang hard werken met dat opruimen van jou en je mooi weldadigheidswerk...

Mirjam Kakelbont said...

Dan wens ik je een heel voorspoedig Joods Nieuwjaar. Dat elke dag een glimlach op je gezicht mag staan en minstens zo zoet mag smaken als je cake :-)
Liefs en een knuffel <3

Albert y Mara fotoblog said...

Dan wens ik je ook namens Mara een Shana Tova. Het is een maand lang dus je kunt wat weg smikkelen. Het recept van de Rosh Hashana Honingcake is gedownload. Misschien dat ie gemaakt gaat worden in december als we met de Kerstdagen even terug zijn in Holland.
Salu2 Albert