15-04-15

Inzicht

.
Soms krijg je zomaar ineens een wonderlijke gedachte.
Dat had ik vannacht, toen ik niet slapen kon...
En laat ik nou vanmorgen een Inzichtmail krijgen, die precies slaat op wat ik vannacht dacht:

Niemand heeft het vermogen
om jou ongelukkig te maken.
Alleen je eigen gedachten zijn daartoe in staat.
Je hoeft ze alleen maar te geloven.

Het slaat op een situatie, waarover ik, in verband met de privacy, nu niet verder ga uitweiden.
Maar het gekke is, dat ik dus vannacht die gedachte had...Nou ben ik er benieuwd naar hoe jij er over denkt...
Vind jij ook, dat niemand het vermogen heeft om jou ongelukkig te maken en dat alleen je eigen gedachten daartoe in staat zijn??
Laat je het weten?11 opmerkingen:

... zei

Het hangt er allemaal om of je anderen tóéstaat om jou ongelukkig te maken. Handig is het om jezelf te aanvaarden en goed te keuren, elke dag wéér, en degenen die jou ongeluķkig willen maken de rug toekeren. Hen met een blyde glimlach, en een gevoel van onafhankelykheid, uit je leven bannen.

Henry Kloostra.

Wim zei

Het medeleven met een vriend die lijdt (bv aan kanker) maakt mij beslist niet gelukkig. Wat doe je met emotionele intelligentie?

Marjolijn. zei

Een nadenkertje op dit vroege uur.
Het grootste gedeelte zit wel in jezelf denk ik, maar toch zijn er ook aspecten aan de zijlijn.

Mooie dag vandaag meis en geniet van het zonneke..!!

gerdaYD zei

Tja, eigenlijk vind ik dat een ander je wel degelijk ongelukkig kan maken. Want hoe je ook met veel courage dergelijke situaties met je verstand tracht aan te pakken, het hart volgt niet altijd hé, zeker als het dierbare nabestaanden betreft... En hen uit je leven bannen zoals Henry zegt, lukt niet altijd of zelf helemaal niet.
En van Henry gesproken: is die al terug uit Amerika dan dat hij weer bij jou kan reageren? Of is dat dank zij het internet?
Fijne dag nog lieve Marlou, hou de moed er in hé!

klaproos zei

Ja je hebt gelijk en de schrijver van van de mail ook, maar toch marlou, denk ik dat het met verwachtingen te maken heeft, en als je dat doet kan een ander je ongelukkig maken, ik heb het onlangs nog héél erg zo ervaren dat weet je,
en ondanks dat ik het niet wilde en er hardtegen gevochten heb, gebeurde het toch...
van jezelf houden is mooi, en werkt erg goed, maar soms ben j e niet zo gek op jezelf:-)
gelukkig zit de zon weer in de brabantse hoek, en dát is TOP, aai laaik it,

dag loutje, heb het goed vandaag, en geniet van de kleine dingen,
xxx

Anoniem zei

Wat als een paal boven water staat is: Hou van jezelf, met al je tekortkomingen en al je positieve eigenschappen. Daar mag niemand aankomen. Je kunt wel je rug toekeren, zoals Henry zegt, naar degene(n) die je ongelukkig willen maken. Maar soms valt daar niet tegen te strijden omdat het er plotseling IS. Zomaar, zonder dat je het had verwacht. Als een dief in het donker.....Aja

די מריו zei

Als ik het toelaat, dan kunnen kan een ander mij kwetsen en dus ongelukkig maken. Maar omdat ik het toesta, is het mijn eigen schuld. Tijdelijk even laten wankelen is natuurlijk een ander verhaal.

Love As Always
di Mario

Sjoerd zei

Ik denk ook dat jezelf bepaald of iemand je ongelukkig kan maken. Als iemand dat zou proberen ben ik denk ik de wijste en stap op, de ander aan zijn lot en met zijn sores achterlatend.

John zei

Ha Marlou,

Zoals je niet afhankelijk kan zijn van een ander om gelukkig te zijn, zo kan je ook niet door een ander ongelukkig gemaakt worden.
Als het gebeurt komt het omdat je zelf toelaat om ongelukkig te worden.

Het zelfde is dat met angst. Je hebt mensen die bang zijn om alleen te zijn. Waarom? Niemand die je wat aandoet. Mensen die bang zijn om alleen te zijn, zijn feitelijk bang van zichzelf, dus niet om alleen te zijn.

Het klinkt allemaal makkelijk zo als ik het zeg. In een korte reactie, maar niemand kan een ander ongelukkig maken zonder dat het toegelaten wordt maar dan nog is het niet de ander maar ben je het zelf.

Fijne dag.
Doeg

Albert y Mara fotoblog zei

De hele dag over na kunnen denken.
In een werksituatie komt dit helaas maar al te vaak voor dat een ander (baas of collega) jou steeds meer aan het ongelukkiger maken is.
De banen liggen niet meer voor het opscheppen, door te zeggen ik kap er mee en te "geloven" dat je zo een andere job hebt.
Dit is mijn reactie op jouw log.
Als pensionado ligt alles anders, je bent zo gelukkig zoals je je zelf voelt. Met op tijd een goed pensioen kan je heel veel leuke dingen doen, en je weet dat proberen wij elke dag te doen.
Salu2 Albert

Mirjam Kakelbont zei

Was het maar zo eenvoudig. Er zijn me dingen aangedaan door iemand waar ik nooit overheen zal komen. Gelukkig ben ik een positief ingesteld mens, maar soms, dan vliegt het me ineens weer aan.
Dus helaas...
See you mon cherie <3