24/11/2016

De kracht van gemberthee

.
Ik was nogal ziekies vorige week...
Rillerig en snotterig en koppijn en zo...
Ik voelde me prut met niks en heb alle afspraken afgezegd.
Natuurlijk wel naar de winkel om de ingrediënten voor de enige echte Joodse Penicilline te halen en thuis een grote pan te maken.
Heb het al eens eerder gedaan, zie: Soep te geef! 
Daar kun je ook het volledige recept vinden.


In eerste instantie leek het beter te gaan.
Maar helaas... na een paar dagen kwam de grieperigheid weer terug...
Ik voelde me weer swabbie en blêh!

Toen kreeg een tip van Dien, die ik weer doorgeef naar jullie, omdat het werkt!
En dat is gemberthee...

Ik kocht een dikke gemberwortel en sneed een gedeelte in stukjes.
Henry sneed de stukjes nog eens een stuk fijner (hij heeft meer geduld!) en daar zette ik dus thee van.
Niks aan toevoegen verder, behalve natuurlijk kokend water.
Dat ziet er dan uit als een soort van uilenpis.


Het is heel sterk en je voelt zowaar dat de bacteriën in je keel gedood worden.
Ik vind het een wondermiddel en daarom deel ik het graag...
Ook koud blijft het z'n werk doen, dus ik heb een heleboel in een weckpot gedaan en laat het nog heel lang trekken...


En verder heb ik geleerd, dat je de gember prima kunt invriezen.
Ik heb een flinke wortel, dus snijen maar en invriezen die hap! Dan hoef ik niks weg te gooien en ik heb altijd een voorraadje:


Gezondheid!





10 comments:

Marjolijn. said...

Ja meis, het is weer de tijd van het jaar om te snotteren, hoesten en proesten.
Niet leuk, maar gelukkig helpt dan een lekker bordje kippensoep.
En gemberthee voor de zere keel.
De beste remedie is natuurlijk goed uitzieken.
Hopelijk ben je nu weer opgeknapt.

Lutje said...

ik ga dan toch maar naar de dokter denk ik; ik lust zowiezo al geen thee....
Eén @->- voor jou

די מריו said...

Hahahha, gemberthee, daar zijn Dinnetje en Shirel dol op. Alleen niet die hele sterke. Shirel neemt het zelfs mee naar school en drinkt het daar in de pauze (koud) op.

Love As Always
Di Mario

John said...

Hier blijft de gemberwortel nooit lang liggen. Er wordt van alles mee gedaan. En ja, gember is goed voor zo veel dingen. Thee drink ik er niet van trouwens.
Doeg

Jelle Droeviger said...

Wat fijn dat je bent opgeknapt, Marlou.
Dank zij die gember-kuur kun je kunt er weer op uit.

De paden op, de lanen in,
Naar Berg en Dal
Met hoorngeschal,
Vooruit met frisse moed.

Jelle Droeviger.

klaproos said...

heerlijk voor je loutje,
ziek zijn is maar niks hé,
de wortel kun je best héél lang bewaren, ik snij er steeds stukjes af:-)
als ik het in het eten gebruik, zet ik van de schilletjes thee, werkt ook hoor,
en héél lang geleden, heb ik eens een stukje gember op wat potgrond gelegd, en kwam daar een plat uit,
meet een fantastisch mooie bloem, ik ga die foto's eens opzoeken,

dag dag loutje,
heb het goed, en hou het goed,

xxx

Hans said...

Tip: Gember in kleine stukjes snijden?
Ik heb een heel stevige knoflookpers van Ikea. Als je daar stukjes gember op maat in stopt en knijpen maar.. Dan krijg je gemberpulp.
Werkt voor de Indische gerechten ook prima.. Je moet er wel een heel stevige knoflookpers voor hebben.
Met die slappe dingen van Brabantia hoef je er niet over te prakkizeren. Die knijp je zo dubbel.

Sjoerd said...

Gember en hete pepers een prima combinatie...

Mirjam Kakelbont said...

Ajakkes, gember, vies, bah! Ik krijg het niet weg.
Maar als mijn man of dochter ziek worden, houd ik het zeker weten in gedachten.
Bedankt voor het delen. Die Dien ook hè? Onze lieve, wijze vriendin ♥
Ik hoop dat je je snel weer het vrouwtje voelt, LouLou!
Dikke knuffel (zelfs als het besmettelijk is...)
Kakelino ♥

gerdaYD said...

Oei lieve Marlou, je had het dus ook flank te pakken, net zoals mijn Lefla een paar weken terug. Moest hij toen maar dit recept hebben gehad, hij zou er misschien sneller boven op zijn geraakt. Hopelijk ben jij nu toch al wat beter, blijf je goed verzorgen hé. Sterkte!