19/09/2010

Tabouleh


.
Vandaag krijgen jullie weer een verrukkelijk vegetarisch recept op je bordje!
En wel: Tabouleh. 
Let maar eens op: je likt je bordje af tot de laatste kruimel!
Als ik het maak, dan "verstop" ik altijd een gedeelte voor de volgende dag. Anders is het dezelfde dag nog op!

Tabouleh is een traditionele salade uit de Libanese keuken.
Het hoofdingrediënt van Tabouleh is bulgur.
Dat is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe en heeft een licht notige smaak.  En al klinkt de naam misschien ingewikkeld - dit recept is zo klaar!


          250 gr fijne bulgur (supermarkt)
          1/2 bos koriander, fijngesneden
          1/2 bos munt, fijngesneden
          1/2 bos peterselie, fijngesneden
          1 komkommer, in kleine blokjes
          1 rode paprika, in kleine blokjes
          4 grote tomaten, in kleine blokjes
          sap van 1 citroen
          olijfolie
          1 tablet groentebouillon           
   

Breng 350 ml water aan de kook met het tablet groentebouillon.
Doe de bulgur in een diepe kom en giet hier de bouillon overheen.
Dek dit in zijn geheel af met een bord en laat het ongeveer 5 minuten stomen. Klaar!
Meng de fijngesneden groentes en kruiden door de gare bulgur.
Beetje zout/peper, citroensap en olijfolie er door en …fertig!
                       
Ik vind het echt een heerlijk picknickgerecht. Maar helaas… er valt even niet te picknicken.
Dus… gewoon een lekkere salade bij de open haard.
Dit gerecht smaakt heerlijk in combinatie met humus! En natuurlijk ook prima te maken met couscous.



Eet lekker!

.

13 comments:

Marjolijn said...

Hoi meis,
Ik hoop dat je voor morgen nog een lekker potie verstopt hebt.
Dan wordt de maandag ook vast heel goed.
Dagdag, nog een gezeliige zondagavond.

Han said...

Je bent net een eekhorentje die verstopt ook zijn eten om er later van te genieten. Zij vergeet soms waar ze het verstopt en zo kan er weer een bulgurboom groeien ;)

John said...

Weet je, ik heb het geluk eigenlijk bijna alles te lusten, en soms kan ik al proeven hoe het resultaat van een recept zal smaken.
Nu heb ik dat dus ook :)
Het klinkt gewoon heerlijk.

Leidse Glibber said...

Ik heb gelukkig net gegeten, anders zou ik spontaan trek krijgen.

Di Mario said...

Het ziet er heerlijk uit. Misschien.. maar morgen niet, want morgen gaat het broodje mee in de auto rond etenstijd....

Maar.... het ziet er echt heerlijk uit.. En dat.... dat weet je zeg ik niet snel voor iets zonder vlees ;-)

Love As always
Di Mario

klaproos said...

klinkt heerlijk marlou,
even wachten maar we hebben vandaag cous cous op....
bulgur ken ik wel, dat zal voor een andere keer zijn....
zou ik daar ook quinoa voor kunnen gebruiken??

slaap lekker
xxx

Marjolijn said...

Fijne maandag vandaag meis, geniet er van.
En vooral nog van je tweede portie Tabouleh...!!

Lutje said...

straks hier eens laten lezen, maar zo te zien denk ik dat we zoiets ook eens gaan maken, maar dan nog de bulgur zoeken....

gerdaYD said...

Hé, dat is leuk, mijn lieve schoondochter (die half Tunesisch is) maakte gisteren iets dergelijks voor ons klaar, en dat was smullen, mijn lieve Marlou! Jouw recept (dat ietsje anders is, maar gelijkwaardig) ziet er ook al zo heerlijk uit. Dus ik ga mijn kokkie even langssturen om het op te halen. Wie weet mag ik er binnen de kortste keren, ook van genieten!
En van genieten gesproken: geniet jij nu maar van deze spiksplinternieuwe maandag hé!

Anne said...

mmmmmm, ik sla deze even op voor een van de komende dagen.
ik ben gek op de noordafrikaanse keuken:))

Fluitenkruid said...

Ik zal mijn lieve keukenprinses eens lief aankijken of nee, misschien kan ik haar eens verrassen met zo'n lekker maaltje.
fijne dag x

Jelle Droeviger said...

Koken is toveren. Ik kan het niet. Zonder magnetron zou ik niet kunnen overleven. Als de stroom bij mij uitvalt en het duurt een paar dagen, dan vinden ze mij dood naast het fornuis.

Voorbeeld van mijn maaltijd-bereiding:

Ik draai een blik tomaten-groentesoep open, gooi de inhoud in een glazen schaal, mik er wat tuinbonen bij, een kwart ui in stukjes, een teentje knoflook in kleine stukjes, een half bakje voorgebakken sojareepjes. Drie minuten werk...

Schaal in de magnetron, vijf minuten opwarmen. Klaar.!

Koken is heerlijk.

Jelle Droeviger.

Wim said...

Ik ga direct durumtarwe zaaien ;-)