09/11/2016

Pompoensoep

.

ᕨᕧᗰᗗᗩᘙᖱ ᘉᓌᕓᕧᗰᒂᕧᖆ

En ja hoor...
Ook deze Geefmaand November is het weer pompoentijd en ook nu heb ik pompoensoep voor wie er zin in heeft.


Zo'n veld is toch om bij te likkebaarden?
Ik kies een mooie grote dikke pompoen uit...
Deze dikzak mag mee naar huis!


Het snijden is eigenlijk het meeste werk.
Mijn polsen zijn een beetje oud aan het worden, dus het gaat niet meer zo soepel, maar... ik neem de tijd!
En nog wat: de pompoen hoeft niet geschild te worden. Dat deed ik vroeger altijd, maar dat hoeft echt niet!
Ik heb een joekel van een pan gemaakt...
Met ook nog een fijne winterwortel en een handje gele spliterwten er in...


Henry heeft 'm even getest en goed bevonden. Dus... kom maar een lekker bakkie halen!
Welkom...


Na het koken gaat de staafmixer er nog overheen voor een mooie gladde soep. Helaas heb ik geen Kürbisöl meer, want een paar druppeltjes er overheen is het toppunt van lekkerte...
Dan kan het er zo uit zien:


Vandaag tussen 12:30 en 15:30 ben ik thuis!
Bon apetit!



12 comments:

Lutje said...

oh, een pompoen niet meer schillen, dat is het
ik ga dit ook proberen...
mix je die schil gewoon weg?
Eén @->- voor jou

Marjolijn. said...

Deel maar lekker uit, meis...!
Ik ga aan de erwtensoep vandaag, ook heel lekker.

Ineke Vogel said...

Goedemorgen Marlou,

O, pompoensoep, die moet ik beslist ook eens maken.

Even noteren hoor: níet schillen, een mooie winterwortel, gele spliterwten en kürbisöl!
Ziezo, om niet meer te vergeten. ;-)

Bedankt voor de tips lieve Marlou.

Eet smakelijk en geniet er maar lekker van!

Dagdag, veel liefs, Ineke

Anonymous said...

Dat klinkt aanlokkelijk, zo'n lekker bordje soep. Dat zou ik wel willen, ware het niet dat ik om die tijd ergens anders zit te smikkelen (moet ik nog maar afwachten).
Geniet van deze zonnig gekleurde soep op deze, letterlijk en figuurlijk, sombere dag.
Je zusje.

די מריו said...

Mmmm, dat ga ik niet redden. Ik heb gekeken, maar als de kinderen een beetje doorfietsen, dan is het zo'n vijf uur fietsen.. en ze zijn pas om kwart over twaalf vrij. Jammer, want het ziet er heerlijk uit.

Love As Always
Di mario

gerdaYD said...

Goede morgen lieve Marlou. Mjammie, lekkere pompoensoep en als je Henry er zijn goedkeuring aan gaf zal ze zeker en vast heel lekker zijn! Bedankt voor het vleugje kleur en lekkers op deze zwarte dag!

klaproos said...

ohhhh dat is zó heerlijk, en de madraskerrie en en kurkuma en de gember :-)

die moeten er ook nog allemaal in hé loutje:-)

gisteren bracht mijn zus een muskaatpompoen voor me mee

http://www.pompoenen.com/muskaat-pompoenen.html

hij is mooi joh, daar ga ik het zaad van bewaren en écht een eigen muskaatje kweken:-) daar heb ik errrrg veel trek in ,

maar nu slobber ik een zalig bordje van jouw soepie leeg
lekkerrrrrrrr

xxx

Terrebel said...

Heerlijk! Stukje stokbrood erbij en smullen maar!

Petr@ said...

Hoi Marlou
Ik heb pas geleden voor het eerste pompoensoep gemaakt. Maar wat een rotwerk haha. Wat een harde dingen zijn dat zeg.
De soep was wel erg lekker.
Die van jou ziet er ook heerlijk uit!

Sjoerd said...

Tsjonge, ben ik gewoon te laat... Overigens heb ik kortgeleden ook nog pompoensoep gemaakt met een flespompoen.

Mirjam Kakelbont said...

Dit is waarschijnlijk ook een biologische pompoen, dan hoef je 'm inderdaad niet te schillen Zeker niet als-ie zo van het land komt.
Pas hebben we bij mijn zwager en schoonzus pompoensoep gegeten en ik vond het heerlijk!
Fijn hè, zo'n voorproever (-:
Dikke pakkerd ♥

Lutje said...

thx voor je antwoord, ik ga het zeker eens proberen