28-08-2017

Horror of kattenfilmpjes?

.
Vorige week kwam ik Noah op de stoep tegen, mijn Egyptische buurvrouw.
Een heel aardige vrouw, waar ik zo nu en dan een kopje thee mee drink.
Ze kwam net uit de bioscoop en had een horrorfilm gezien: Annabelle.
Ik heb het even opgezocht: het is een horrorfilm over een pop, genaamd Annabelle, die bovennatuurlijke krachten krijgt en aan het moorden slaat...


Verder weet ik niet waar die film over gaat, wil ik ook niet weten, want ik ben een schijterd. Ik hou helemaal niet van enge films. En ik geloof heel graag dat het een enge film is, zonder dat ik weet waar het verhaal verder over gaat.
Noah vertelde me, dat voor haar een film niet eng genoeg kan zijn. Ze deed zelfs vroeger, toen ze nog een jong meisje was, met haar zusje wedstrijdjes wie de meest enge horror films kon zien.

Nou heb ik niet zo lang geleden "De kanarie in de kolenmijn" van Hanneke Groenteman gezien.
Zij is op zoek gegaan naar antisemitisme in diverse landen. Dus ook in ons eigen land. In de eerste aflevering gaat ze gesprekken aan met de Marokkaanse jongens in Amsterdam-West. En ze kwam er achter dat die jongens heel veel martel-filmpjes kijken. Ze kunnen er niet genoeg van krijgen.
Hanneke vroeg zich af, of dat veel met de menselijke geest zou doen. Of mensen, die veel martel-filmpjes (op Facebook?) kijken ook makkelijk kunnen martelen.

Ik weet het niet, of dat waar is.
Doet horror iets met je geest?
Doet het zien van martel-filmpjes iets met je?

Ik denk, dat het niet gezond is.
Ik kijk liever naar een kattenfilm en smelt bij het zien van een nest spelende katjes.
Of ik lig in een deuk bij Simon's Cat:


Maar maakt het genieten van kattenfilmpjes mij een softie?
Is er eigenlijk wel eens onderzoek gedaan naar de invloed van horror of gruwel op de menselijke geest?

Wat denk jij?

10 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Nee hoor, kijk jij maar gerust naar katten filmpjes...!
Ik weet niet of er ooit onderzoek gedaan is, maar het zou me niet verbazen.

Fijne dag meis en heb het goed.

די מריו zei

Horror vind ik ook niet zoveel aan. Ik kijk liever naar Thriller, dat is wel spannend, maar toch anders. Of het wat met je doet. Ik denk het wel. Kijk maar naar het nieuws, vroeger durfde ze niets uit te zenden, want arme tere zielen. Maar tegenwoordig (mag)(wordt) bijna alles uitgezonden en we vinden het heel normaal. Moet kunnen, alles moet maar kunnen, ik vind moet kunnen één van de meest gevaarlijke uitspraken van een mens.

Love As Always
Di Mario

Lutje zei

ik zie alle films wel graag, maar dit lijkt op chuckie, en dat waren wel spannende thrillers
Eén @->- voor jou

Bertiebo zei

Ik denk er precies zo over als Mario!!!

vilterietje zei

en wat áls we allemaal een beetje softer worden?
Miauw...

John zei

Ik ben er gek op. Hoe enger hoe beter., Maar actie en een goeie thriller vind ik ook heerlijk. Hoe spannender hoe beter. Maar ik kijk ook graag naar een echte mooie rustige film. Of humor. Hoe mijn bui is denk ik.

Annette Lemaire zei

Ja je hebt hele enge films. Griezelen hoort wel bij mensen. Je weet dat het niet echt is. Maar het lijkt me slecht voor de jonge onzekere geest (vooral bij jongens).
Heb het mij ook al afgevraagd hoe het komt dat mensen kijken naar hele enge series (ik doe dat niet meer, series zoals 'Silent Wittness. De realiteit is mij al genoeg/teveel.
Het zou best eens onderzocht mogen worden. Ja!

Lieve griezelige kusjes :)

Annette

klaproos zei

ja hoor loutje, daar is vast wel onderzoek naar gedaan ik denk ook wel dat het je beïnvloed als je zo veel en graag kijkt naar dat soort films, ik hou er ook niet van, ik hou van lief en vrolijk :-)heerlijk snotteren bij een romantische film, vind ik zalig :-)

enge en griezelige dingen vind ik niks aan, ik ben een schijterd,
broad church, dat vond ik wel weer erg spannend :-)

xxx

Sjoerd zei

Ik denk niet dat dat gezond is, ik kijk ook liever naar vrolijke films, en met mijn drie katten vindt ik Simon's cat super en herkenbaar.

gerdaYD zei

Goh Marlou, ik hou wel van horrorfilms als die goed gemaakt zijn zoals Carrie bijvoorbeeld. Het heeft me nog nooit aangezet tot het plegen van martelpartijen, integendeel, ik heb een hartgrondige hekel aan geweld en kan heel goed de fictie van de werkelijkheid scheiden.