14-01-2021

Het verschil tussen toen en nu

Ik voel en ervaar wel verschil tussen de maart-lockdown en deze laatste versie...

In maart kon ik elke dag heerlijk in de tuin klooien. Die zag er dan ook ontzettend mooi uit. Het was schitterend weer en ik was bijna elke dag de hele tijd buiten. 

Maar dat is nu toch wel even anders. Het is koud en soms zelfs guur. En aan de tuin is even weinig te doen. Het is een zompige zooi daar, want ik maak de tuin nooit winterklaar. De vogeltjes zijn er lekker aan het scharrelen, die vinden die bende wel prettig. Tussen de blaadjes vinden ze heel wat naar hun gading. Pas in maart ga ik weer aan de slag.

Natuurlijk kom ik wel buiten nu. Ik doe elke dag mijn ommetje en 's middags maak ik vaak een stevige langere wandeling. Ik voel me dan ook fit en opgewekt. Ik voel me gezond en heb niets te klagen.

Niets te klagen? Nee, niet echt. 

Natuurlijk vind ik het wel erg, dat alle musea en theaters dicht zijn. Volgens mij zijn dat ook helemaal geen haarden van besmetting. Als je zag hoe goed alles anti-corona was ingericht zou ik nu zeggen: gooi die deuren maar weer open. Maar ja... dat zal voorlopig niet gebeuren.

En verder vermaak ik me prima. Heb een mooie puzzel met een nostalgische afbeelding gekregen en een heerlijk kleurboek, maar zelfs daar kom ik nu even niet aan toe... zo "druk" heb ik het.

Enfin... we gaan door. We laten ons niet kisten en we gaan door tot het gaatje! 26 opmerkingen:

Marjolijn. zei

Ja, de 1e golf kwam net voor het voorjaar, dat is zeker een groot verschil met nu de winter.
Geniet van wat wel kan.
Ondanks alles het iedere dag toch zijn goede dingen.

Lutje zei

we gaan zeker door, het mooie weer zal er na een tijdje weer zijn,
daar kijk ik al naar uit
-Een @->- voor jou.

די מריו zei

Ik merk wel dat er een hoop mensen neerslachtiger zijn dan vorig jaar maart. Er zijn toch een hoop mensen die niet veel buiten komen. Weinig daglicht zien. Maar gelukkig is het al bijna maart, dan wordt het ook vast mooier weer.

Love as always
Di mario

Bertiebo zei

We zullen doorgaan
Met de weifelende zekerheid
Om door te gaan in een sprakeloze tijd
We zullen doorgaan
We zullen doorgaan enz.

Karel zei

mogge Marlou
ja een enorm verschil tussen die 2 lockdowns
een ommetje te voet of fiets is hier ook zo goed als dagelijkse kost
maar is toch niet zo ik gewend ben , komt goed
groetjes , Karel

Renske zei

Het is zoals het is, zeg ik tegenwoordig. Daarom gaan we ook gewoon door. Wat moet je anders?

Nietzomaarzooo zei

Leuk die hartjes.
Blijven kijken naar wat er wel goed gaat en is, helpt mij de winter door.

klaproos zei

Dankbaarheid is een sleutel die op alle deuren past...
hopla, ik verzin een spreuk waar je bij staat, of was die er al :-)

inderdaad loutje, dankbaar moet je zijn, nederig en klein ( robert Long) dat liedje schiet nu door mijn hoofd,
nou... dit wordt een zangerige dag... hebbieutdoor :-)

xxx

pourquoi pas ??? zei

Heb moeite hoor met positief te blijven maar het lukt wel. Als ik zie hoe vader Merel een grote worm uit de grond trekt of als ik "mijn" roodborstje zie. Als konijn Georgina komt aanrennen voor een wortel en Kip voor haar banaanhapje. Heerlijk dat het zo goed met je gaat.

guusje zei

We houden moedig stand, zegt een dappere 82 jarige (van oorsprong Haarlemse) vriendin van me. Ha ha, Kenau H zei dat ook.
Over tuinieren gesproken: gisteren de kerstboom afgetuigd en buiten takken eraf geknipt en die onder de struiken in de tuin gelegd voor als het gaat vriezen. Be prepared!! Hoe kom ik erop hè. Nooit eerder gedaan. Je moet toch wat. Kale boom is net opgehaald. Ophaalmannen keken enigszins teleurgesteld.

Ferrara zei

Dat grijze snertweer maakt het inderdaad niet prettiger. Gisteravond keken we naar Finkers in het programma 'Volle Zalen' zijn motto: 'Alles komt goed' Ik ga daar ook voor.
Gelukkig weten we ons goede humeur te bewaren, dat scheelt.

Rebbeltje ★ zei

Mogge Marlou
Vind het eigenlijk best wel relaxed zo...niks moet, niks mag haha
En ja hutje is intussen ook wel schoon...al doe ik nu minder dan normaal
De wandelingen houden we er wel in want is goed voor de gezondheid en je bent ff tussen de 4 muren weg. Groetjes en hou vol...er komen betere tijden

Edward McDunn zei

Je hebt helemaal gelijk hoor, dit is van alle kanten echt een akelige tijd.
Ik ga er vanuit, dat Herman Finkers gelijkt heeft!

Sjoerd zei

Inderdaad, we moeten uit die kist wegblijven en ons netjes houden aan de regels. Alleen doet niet iedereen dat, sterker nog, niet iedereen kan dat...

sjannesblog.com zei

We blijven er wat van maken, hoewel dat soms wel eens lastig is. Er moeten in ieder geval niet al te veel van die grijze regenachtige dagen voorbij komen. Die werken niet in mijn voordeel, maar verder gaat het goed.

John zei

Ik doe gewoon mijn ding en vermak me wel. Ja, concerten zijn er ook al bijna een jaar niet.

vilterietje zei

Het valt me op dat idd de nadruk wordt gelegd op wat NIET kan, er kan zoveel wél!
Het ergste zijn de jongeren getroffen en dat vind ik écht erg!

Karel zei

ha die Marlou
je kent zelfs de Griekse taal hihi
ja lekker aan een pintje op een terras in de zon , genieten van al wat langs komt
oude mannetjes met ezels , mooie meiden ook :)
fijne middag groet

Jan K. alias Afanja zei

We hebben hier in het noorden vandaag de tweede dag op rij met volop zon. En dat is echt een verademing na alle grijze en natte weer van de laatste tijd. Gisteren een fijne fotokuier in de stad gemaakt en vandaag ben ik af en toe even lekker in de tuin bezig. Dat heeft intussen alweer de nodige verse foto's opgeleverd, dus ik kan ook bij minder mooi weer weer even vooruit. We houden vol, Marlou!

miekequilt zei

We laten ons niet kisten hè. Maar wat verlang ik naar wat warmte en zon. Winter is absoluut niet mijn seizoen , behalve als het vriest en er geschaatst kan worden. Kan ik makkelijk zeggen, want ik denk niet dat dat ooit gaat gebeuren.

Jelle Droeviger zei

Ja, het leven staat op een laag pitje, en voorlopig gaat dat nog even zo door...
Maaaaar, als het virus eenmaal onschadelijk is, dan gaan we er tegen aan.!
Slempen en knallen en dansen en reizen en lachen,
lachen en zo...
.
Jelle Droeviger.

huppiedos zei

Het is inderdaad heel anders, merk tijdens mijn therapeutische wandelingen dat het toch stiller op straat is.
Bewegen is zeker belangrijk, stil gaan zitten is funest.
Maar net wat je zegt, het is buiten niet echt gezellig.
Belangrijk is je niet te vervelen. Hans

Mirjam Kakelbont zei

Veel mensen zijn depressief of onderweg, heb ik het idee. Mijn dochter heeft er ook last van. Verhuisd, geen contact met collega's, oude vrienden wonen ver weg, nog geen nieuwe kunnen maken, koor gaat niet door, van die sombere, donkere dagen. Ik heb haar geadviseerd iedere dag te wandelen en iets te doen waar ze blij van wordt.
Of ik wil of niet, ik wandel minstens een uur met Rosa in de polder. Kam reen kam sjaain.
Soms heb ik geen zin en ben ik een mopperkont, maar eenmaal buiten vind ik het best. Wel vaak druk. Af en toe net de vierdaagse. Ik wil graag een boek lezen maar ben daarvoor weer te "druk." Beter dan iemand die zich verveelt. Ja echt, die bestáán!
Dikke liefs ♥

Firma Fluitekruid zei

Nee, volgens mij zijn musea en theaters ook geen grote haarden van besmetting. Ik denk zelfs dat het met de café's meeviel, want toen ze nog open waren, zat iedereen buiten. Ik hoorde dat café-eigenaren van plan waren om dat ook in de herfst en de winter door te trekken, met grote overdekte terrassen, heaters en dekentjes. Die kans hebben ze niet gekregen. Maar ja, het is wat het is.

Ik heb de eerste lockdown ook positiever ervaren, niet alleen door het mooiere weer, maar ook doordat de mensen aardiger waren. Nou hangen die twee dingen natuurlijk met elkaar samen. En het duurt zo lang... Maar volgens mij is veel naar buiten gaan nog steeds de beste oplossing. Er is nog steeds veel te beleven, als je het opzoekt.

Jacqueline en Ferry zei

Toch heerlijk om in de tuin te klooien. Het is overal dicht. Gaat zelf avondklok instellen. Wanneer weten nog niet. Waarschijnlijk al volgende weekend al. Ik ben het zat ermee. Hele gedoe maakt bij mij depressief van. Daarom kom ik haast deur niet uit. Moe word ik ervan. Boekje met hartjes is zeker leuk. Fijne zondag.

nicole orriens zei

Ik vind deze lockdown ook lastiger. Volgens mijn dochter in Engeland komt dat omdat de vorige 'intelligente lockdown' eigenlijk geen echte lockdown was. En ze heeft wel een punt, want toen was er nog best veel open.