24/01/2010

Babaganoush



Van Andy MacDonald krijg ik elke maandag een vleesvrij recept! Dat heb ik zo geregeld door me bij hem aan te melden.
Om je een voorbeeld te geven, wat je dan in je mailbox krijgt, krijg je nu van mij het heerlijke recept van twee weken geleden:

Babaganoush is een van oorsprong Arabisch recept op basis van aubergine, en is ook erg lekker als dip met stokbrood of rauwe groente.

Ingrediënten voor de babaganoush:

2 aubergines
1/2 theelepel komijn poeder
1 teen knoflook
100 ml olijfolie
1 citroen
100 gram dikke yoghurt
50 gram geroosterde hazelnoten
zout, peper

Snijd de aubergines in blokjes en bak ze gaar in de pan.
Voeg hier de gesnipperde knoflook en het komijnpoeder aan toe en breng het geheel op smaak met zout, peper en citroen.
Voeg ten slotte de dikke yoghurt en de geroosterde hazelnoten toe.


11 comments:

Liesbeth said...

Nou..Dat lijkt mij niet verkeerd! Dat wil ik wel uit proberen. Dank je wel! Altijd leuk en lekker om zo'n tip te krijgen. Ik maak graag recepten van het net.

Marjolijn said...

Mogge meis,
Ja alweer is het maandag en opnieuw een recept van jou.
Heb je genoten dit weekend met je kleindochter?
Liefs Marjolijn.

Ibella said...

Mmmm, wat mag ik graag eten en dit ziet er weer heerlijk uit, maar wij gaan de vriezer leegmaken de komende tijd, want die moet nodig geloven aan een schoonmaakbeurt. Dan neemt het niet zoveel electriciteit en aan de energie ed moeten we ook denken.

klaproos said...

ziet er lekker uit marlou,
en uit uitproberen weer eens waard als ik een vegetarisch vriendje te eten krijg:-)

Anne said...

ik ga vanavond ookeven op die site kijken, nu eest even een tripje naar duitsland.
het recept leest heerlijk, ik probeer dit zeker uit.
dikke yogurt krijg je makkelijk door gewone yoghut in een doek in een vergiet uit te laten lekken.
het echte zure trekt er dan ook uit:))

Leibele said...

Nu hoef ik dus niet meer naar de radio te luisteren, naar die groenteboer die weet wat we vandaag weer eten.

Dit recept klinkt heerlijk.

Di Mario said...

* Di Mario komt aanluipen... kijkt om het hoekje... glimlacht.. hij hoeft vanavond niet te koken..

Love As Always
Di Mario

wim said...

Vleesvrij eten dat zouden meer mensen moeten doen.
Zo verklein je, je ecologische voetafdruk met rasse-schreden...

Han said...

Ik ben niet zo'n koker, maar een eter en als het lekker is mis ik het vlees niet. Maak er nog een warme dinsdag van.

Lutje said...

mmm, dat ziet er goed uit, kook maar dan kom ik af ;-)

gerdaYD said...

Hoe kon ik het vergeten? Maandag veggiedag bij mijn lieve Marlou! Met alweer een mjammie lekker recept, daar zeg ik geen néé tegen! Dankjwel...
En, om je een beetje te jennen:

Vego hou je kop, want ook jou vreten wij op!
Met een grijns van oor tot oor, carnivoor!
Een jong kalfje in de wei, doet me denken aan de slagerij
Met een tomaatje in z'n bek, oh ja ik krijg trek! Ja Lekker
Mep een koe aan gort, terwijl het bloed druipt van je bord
Want militant en carnivoor, slaan wij door
Haal de anabolen, de cirkelzaag en de gehaktmolen
Zorg voor wijven, zorg voor bier, bel de poelier
Geen tofu en geen soja, geen granen en niet van die kutsla
Vreet me lachend vol, cholesterol!
Ik wil geen groenteschijf, geen vitamine in dit lijf
Alleen een vette bek, of ik wordt gek!
Je leeft slechts door te doden, want alles eindigt onder de zoden
En wij zijn de karbonade brigade!
Zo veel en rauw
Kilo's vlees die ik verstouw
Ik wil geen groenteschijf, geen vitamine in dit lijf
Alleen een vette bek, of ik wordt gek!
Taai en rauw
Kilo's vlees, die ik verstouw
Geen tofu en geen soja, geen granen en niet van die kutsla
Vreet me lachend vol, cholesterol!
Mep een koe aan gort, terwijl het bloed druipt van je bord
Want militant en carnivoor, slaan wij door
© Karbonade Brigade
*wink, big smile*