06/02/2011

Meatless Monday

.

en vandaag... eten we...


fusilli met aardappeltjes, sperzieboontjes en pesto

Wel een gekke combinatie misschien, maar maak het maar een keertje, het is echt om er je vingers bij op te eten. Het recept komt uit Abruzzo, de streek aan de oostkust ter hoogte van Rome.


(le montagne d'Abruzzo)

Voor 2 personen heb je nodig:

100 gram fusilli
100 gram aardappeltjes (schillen en in schijfjes)
200 gram boontjes
2 knoflookteentjes
een potje lekkere groene pesto. Dit kun je overigens makkelijk zelf maken: mijn dochter maakt in geen tijd een grote bak pesto met onder andere verse basilicum … dus… wat let je?! 


(de ingrediënten voor pesto; wel meer basilicum er bij doen!)

Eerst kook je de aardappeltjes en de boontjes 5 minuten in een grote pan met ruim kokend en gezouten water. Doe de fusilli erbij en kook dit beetgaar. Of te wel “al dente”, zoals de Abruzzonen zeggen. 
Alles afgieten, de knoflook er boven uit knijpen en de pesto erdoor roeren.

Simpel en toch eenvoudig…

Mangiare gustoso! Addio, donne e signore 

.


12 comments:

Di Mario said...

Oke.. die fussili moest ik even opzoeken... maar ik kende wel.. Recept ziet er heerlijk uit. Niet voor morgen, want morgen heb ik al een recept in mijn hoofd zitten, maar misschien voor donderdag als het weer aba-dag is. Trouwens.. voor die pesto hou ik me ook aanbevolen. Daarom leek me donderdag ook beter, dan heeft je dochter wat meer tijd om te maken.. ;-)

Love As always
Di Mario

klaproos said...

wowwww dat klinkt weer zééér appetijtelijk marlou,
heb ik net een blinde goudvink gevangen...
mag die der zeker niet bij :-)

xxx

Sjoerd said...

Dat klinkt helemaal niet gek. Als Italië liefhebber zal ik dat eens proberen.

Anne said...

mmmmmm, zo simpel en zo lekker.
deze gaat in mijn caravanmap:))

Marjolijn said...

Ziet er lekker uit meis..!!
Maak er een fijne maandag van.
Veel plezier vandaag.

Lutje said...

mmmm...zelfgemaakte pesto, ik maak dat altijd zelf, heerlijk is dat, dan wil je geen potje niet meer, en de rest lust ik ook wel!

John said...

Voor vandaag nog geen plannen, dus ik zal dit eens voorleggen aan de tegenpartij":D
Het klinkt namelijk enorm lekker.
En een dag geen vlees zou ik vast overleven :D

Fluitenkruid said...

Ik ben gek op pasta en het is lekker snel klaar, best handig voor de maandag. Fijne dag vandaag!

Jelle Droeviger said...

Hier sta ik met mijn magnetron-kookkunst wel even voor joker. Ik moet het nu toch maar eens wat serieuzer gaan aanpakken.

De voorspelde fijne smaak van deze Italiaanse lekkernij is mogelijk ook aan mij besteed, Marlou.

Waarom zou ik er niet in kunnen slagen om zoiets lekkers te maken.

Is koken een soort verleiding.?

Jelle Droeviger.

Annet said...

Krijg nu al trek Marlou, ondanks mijn griep. Nu al een week maar ik zal niet zeuren....

Ja zelf pesto maken...heb ik het nog niet gedaan...ik heb het nog niet in m'n repertoire opgenomen....

Bij een kennisje in het dorp heb ik pesto gegeten van brandnetel....als ik het goed onthouden heb....het was in ieder geval heel goed te eten.

Ze houdt ook aanschuiftafels en ze maakt heel bijzondere gerechtjes klaar.

Ik maakte er een keer een blog over bij de krant. Snik:(

Pesto, goed idee!

Ciao, bello (dat heb ik hier op een papiertje staan hoor)...

:)) liefs d'Annettio

Leibele said...

Jouw recepten tips zijn echt veel beter dan die ik als kind op de radio hoorde in de ochtend.

gerdaYD said...

Slik, kwijl, hap wég! Dit is weerom een spekkie voor mijn bekkie lieve Marlou, maar dan zónder spek *wink, big smile*
Heerlijk zo'n gemakkelijk receptje, dat kan ik ook, heb er mijn kokkie niet voor nodig... hoewel... hihi.