Couscous
Couscous is zo gemakkelijk te maken, dat ik het regelmatig eet, zelfs op vakantie! Het is een graansoort, waar je alleen maar wat heet water over hoeft te gieten.
Even laten wellen en... klaar!
Vandaag gaan we couscous maken maken met pompoen.
Ik schil een pompoen nooit, maar boen 'm alleen maar even af.
Dan in stukjes snijden. (De zaden kun je drogen en later in de tuin stoppen...)
Bak de pompoen in olijfolie in de wok, zo'n 20 minuten.
In een koekepan bak je champignons en cherrytomaatjes met wat basilicum.
Als je denkt, dat het klaar is meng je het met de pompoen.
Dan wordt het tijd voor de couscous: heet water er over en laten wellen.
Nu maak je een lekkere saus van kwark met uitgeperste knoflook en peper en zout.
Verdeel de groente over de borden en doe er een flinke lepel van de knoflookkwark bij.
De basilicum er mooi over verspreiden.
Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen:
300 gram couscous
1 mooie oranje pompoen
6 eetlepels olijfolie
300 gram kwark
2 tenen knoflook
een bakje champignons
250 gram cherrytomaten
2 t.l. basilicum
Zeer gemakkelijk en supergezond!
.
Couscous is zo gemakkelijk te maken, dat ik het regelmatig eet, zelfs op vakantie! Het is een graansoort, waar je alleen maar wat heet water over hoeft te gieten.
Even laten wellen en... klaar!
Vandaag gaan we couscous maken maken met pompoen.
Ik schil een pompoen nooit, maar boen 'm alleen maar even af.
Dan in stukjes snijden. (De zaden kun je drogen en later in de tuin stoppen...)
Bak de pompoen in olijfolie in de wok, zo'n 20 minuten.
In een koekepan bak je champignons en cherrytomaatjes met wat basilicum.
Als je denkt, dat het klaar is meng je het met de pompoen.
Dan wordt het tijd voor de couscous: heet water er over en laten wellen.
Nu maak je een lekkere saus van kwark met uitgeperste knoflook en peper en zout.
Verdeel de groente over de borden en doe er een flinke lepel van de knoflookkwark bij.
De basilicum er mooi over verspreiden.
Dit zijn de ingrediënten voor 4 personen:
300 gram couscous
1 mooie oranje pompoen
6 eetlepels olijfolie
300 gram kwark
2 tenen knoflook
een bakje champignons
250 gram cherrytomaten
2 t.l. basilicum
Zeer gemakkelijk en supergezond!
.
10 comments:
Mmmmmmm dat ziet er lekker uit. Alle ingrediënten waar ik verzot op ben zitten er in, en ik ga als de bliksem mijn kokkie lefla naar jouw veggiemaandaglogje sturen Marloukelief!
En, hoe is je zingend weekend verlopen? Succes gehad? Maar vooral: veel plezier gehad?
Ik kijk al naar je verslagje uit!
Maak er ondertussen een fijne dag en dito weeke van meid!
zwijmel de zwijmel
ik ben gek op pompoen marlou:-)
een recept naar mijn hart:-)
xxx
Ik heb het 1 keer gemaakt, al lang geleden dat was niet echt gelukt, kan ik mij herinneren. Ga ik het toch weer proberen nu ik dit lees.
pompoen is heerlijk, maar moeilijk te verwerken. Het is zo hard, ondanks een goed mes. Dus daarom eten we het niet vaak.
Dat is "spek" naar mijnen bek ;-))))
Marlou... je zult het niet geloven.. Vandaag eet ik vegatarisch.... goed he..
Ik heb zo een lezing en ik eet daar wat broodjes... En ze hebben ham en kaas.. maar ja.. ham eet ik niet..
Love As always
Di Mario
Ik heb nog nooit zelf couscous gemaakt, is het echt zo makkelijk?
Hoe was het in Brugge?
groetjes Jannet
lekkerrrrr:)))
Van het weekend heb ik dit recept uitgeprobeerd. Wat heb ik zitten smullen zeg!! EEn geweldig recept.
Zou je er bezwaar tegen hebben als ik het op mijn weblog plaats?
Zet het er maar op, hoor Minoesjka...
Laat ze maar smullen!
groetjes, Marlou
Post a Comment