10/10/2010

Witlofstamppotje

.
Als er iets was, waar ik als kind een hekel aan had, dan was het wel aan lof!
Maar gaandeweg mijn leven veranderde dat en nu... ben ik er gek op.
Het wordt weer stamppotjestijd, dus: hier is een heerlijk recept van Mary:



Een heerlijk witlofstamppotje voor 2 personen.

500 gr kruimige aardappels, geschild en in stukken
3 stronkjes witlof
1 el olijfolie
1 ui, fijngesneden
1 appel, geschild en in blokjes
1 theelepel gedroogde tijm
75 ml melk
2 dunne plakken zachte geitenkaas met korst à 100 gr. (Ik neem meestal een rolletje, waar ik meerdere plakjes van snijd.)


Kook de aardappels en wat zout in 15 min.gaar. 
Snijd de witlof in reepjes. Ui fruiten in hapjespan, 2-3 min. 
Voeg appel, witlof en tijm toe en bak alles omscheppend ca. 4 min. 
Breng op smaak met peper en zout. 
Stamp de aardappels met de melk tot puree en meng met de witlof en appel. 
Doe in een ovenvaste schaal en leg de plakken geitenkaas erop. 
Schaal onder een hete grill 2-3 min. goudbruin gratineren. (soms langer)
Heerlijk!!

Mary, dank je wel voor dit heerlijke recept...


.

9 comments:

gerdaYD said...

OOOOO witlof, mijn lievelinsgroente... altijd al geweest, ook als kind was ik er verlekkerd op, op welke manier klaargemaakt ook. Dus jouw receptenlogje kan mijn hart (én mijn maagje hihi) wel bekoren mijn lieve Marlou. Bedankt, ik stuur strakjes mijn kokkie even langs!
En had je een leuk weekend, levensgenietertje? Ik hoor het wel...
Maak er een fijne nieuwe dag en dito week van hé!

Marjolijn said...

Mogge meis,
Nee lof is ook niet mijn favoriet, maar zo als stamppotje zal het wel gaan.
Ik ga het in ieder geval eens proberen.
Fijne maandag hé.

Jelle Droeviger said...

Een heel loffelijk streven, Marlou, om deze witte groente, deze beloftevolle lekkernij, onder de aandacht te brengen.

Ook ben ik vol lof over de fraaie foto.

A tavola.!

Jelle Droeviger.

Fluitenkruid said...

Het ligt hier al klaar in de koelkast, vanavond gaan we ervan smullen :-)

Di Mario said...

heerlijk ziet dat eruit. Maar.. ik hoef vandaag niet te koken. Ik ga zo naar het werk. Misschien donderdag.

Love As Always
Di Mario

klaproos said...

heerlijk marlou,
dat zou het weleens kunnen worden vandaag ja:-)

kom je aanschuiven:-)

Anne said...

lof ui, appel, piepertjes, ik heb ze allemaal.
alleen de geitenkaas niet meer.
maar brie mag ook hè:))

Annet said...

Ja witlof dat was me wat...wilde het als kind niet eten maar ik moest het eten van moeders....maar ik slikte het niet door....werd naar mijn kamer gestuurt (dat was voor het eerst) en ik verschool me achter het opklapbed en legde het propje lof daar neer....Mijn moeder dacht dat ze het gewonnen had van me maar moest gelukkig lachen toen ze het na een paar dagen vond....haha...

Ik denk dat het bij het eten van dit recept een ander gevolg heeft....ik zal het met smaak verorberen....:))

Geitjesliefs van Annet :>)

Wim said...

Het wereldberoemd "Brussels Witloof" geteeld in de streek Brussel-Mechelen-leuven kun je hier ook kopen. Het is wel een exclusieve groente.