14/06/2010

Quo Vadis?We zijn de eerste klantjes van de “goeroe” en het is heel rustgevend om niet meteen te gaan fietsen, maar eerst langzaam de Donau over te varen.

Het fietst heerlijk, langs het water. Het is heel stil, iedereen zit waarschijnlijk nog aan de koffie, en we tuffen rustig richting Linz. De wind duwt een beetje mee. En we gaan stroomafwaarts, ook al zo prettig. 


 
Al fietsend kun je om je heen kijken en van alles zien. Bij elke brug afstappen...
Het fluitekruid staat hier volop te bloeien. Alles in de natuur is veel verder dan bij ons. De meeste bloesems zijn al uit de bomen, maar ik zie toch nog een enkel perebloesempje... En soms ineens een gehele appelboom in bloei.
De kastanjes met volle kaarsen staan ons na te kijken, alsof ze zeggen willen: waar ga je heen, quo vadis?

Wat ik heel leuk vind zijn de dorpjes, waar je af en toe door heen rijdt. Je kunt er lekkere koffie drinken, even pauzeren. Een kerkje in om een kaarsje te branden. 

Tegen de tijd, dat we Linz naderen moeten we helaas de weg delen met de auto’s. Die scheuren hier zo erg, dat we oordopjes indoen.
Maar dan zijn we in de stad en is het geluid “normaal”, tenminste voor een stad.

We zoeken ons hotelletje op: “Der wilder Mann” en na een lekkere douche gaan we de stad verkennen en iets te eten halen.(Henry speelt Mozart, die gehaast zijn huis uit komt, in Linz...)


.

9 comments:

Annet said...

Aaah, wir fahren nach Linz, zong Vicky Leandros dat niet:)

Heerlijk zo te glijden door het water als een vis.

Leve het oordopje, oorpluis zeggen ze in Zuid-Afrika.....

p.s. nu valt me in 'wir fahren nach Lotz'........

Lieve groet van Annet

Marjolijn said...

Heerlijk zo stroomafwaarts geblazen worden door de wind.
Dat is een fijne fietstocht, en aan het eind nog tijd over om andere dingen te doen.
Een mooie dag geweest denk ik.

wim said...

Alle wegen leiden naar Rome of moet je lijden met oordopjes om daar te komen ;-)))
Quo Vadis

Fluitenkruid said...

Haha die Henry, er zit een acteur in hem :-)

Han said...

Het heeft een groot voordeel de fiets je gaat niet zo snel en je ziet daardoor meer. Nadeel is dat je wat minder kan meenemen, maar wat heb je nodig als je op vakantie bent.

gerdaYD said...

Jammer dat je soms de weg met die vreselijke stalen monsters delen moet. Maar hé, dat zal weerschijnlijk niet àl te veel gebeurd zijn en... daar zijn gelukkig de oordopjes voor!
Ik bewonder wél jullie moed, want zo'n fietstocht is géén kattenpis!
Morgen het vervolg? Ik kijk er al naar uit Marlouke!

Lutje said...

Linz, nu ik daaraan denk, daar kreeg ik 15 jaar geleden mijn eerste ervaring met een vegetarisch restaurant. Het is er mooi hé

Ibella said...

Je beschrijving van dit alles doet mij zo aan mijn vakanties herinneren, ik word er helemaal weer blij van. Nu was mijn fietsvakantie niet langs de donau, maar langs de maas in Frankrijk en vele malen in Nederland
Liefs Ibella

Liesbeth said...

ach so, fernsehen is televisie..dat is waar ook! Mooi geschreven zo, ik was even weer aan het fietsen en zie het dorpje voor me...ik hou van fietsen! Alleen die auto's kunnen het soms behoorlijk verzieken of lawaai op wat voor manier dan ook..