...
Sinterklaas gaat terug naar Spanje en we gaan weer gewoon eten, geen zoetigheden meer. Maar gezond en licht voedsel.
Jullie weten ook, dat Sinterklaas van oorsprong uit Turkije komt? Hij was zo'n bisschop, die erg veel van kindertjes hield. Jaja, zal wel...!
Maar goed, dit terzijde, vandaag maken we een uitstapje naar de Turkse dis voor een overheerlijke en gezonde PILAV, een recept om je vingers bij op te vreten!
Jullie weten ook, dat Sinterklaas van oorsprong uit Turkije komt? Hij was zo'n bisschop, die erg veel van kindertjes hield. Jaja, zal wel...!
Maar goed, dit terzijde, vandaag maken we een uitstapje naar de Turkse dis voor een overheerlijke en gezonde PILAV, een recept om je vingers bij op te vreten!
En lekker makkelijk, snel klaar...
Wat heb je allemaal nodig...
* 300-400 gram rijst
* 1 grote ui
* champignons
* 1 blik perziken
* 2 blikjes tomatenpuree
* olijfolie
* olijfolie
* 4 tomaten
* 1 tl sambal oelek
* scheutje ketjap manis
* ½ el rietsuiker
* zout en peper
* koriander
* koriander
* cashewnoten
Zet de rijst op en kook deze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui en de champignons in plakjes en fruit ze in de olijfolie.
Snijd de perziken in stukjes en voeg twee eetlepels van het sap aan de ui en de champignons toe.
Snijd de perziken in stukjes en voeg twee eetlepels van het sap aan de ui en de champignons toe.
Doe de tomatenpuree, sambal, ketjap en suiker erbij en schep de droge rijst er doorheen.
Breng op smaak met zout en peper.
Voeg als laatste de perziken en de cashewnoten toe.
Snijd de tomaatjes in kwarten en bak ze in de olijfolie.
En drapeer ze over de pilav.
Als allerlaatste strooi je fijn gesneden koriander er over heen.
Snijd de tomaatjes in kwarten en bak ze in de olijfolie.
En drapeer ze over de pilav.
Als allerlaatste strooi je fijn gesneden koriander er over heen.
Lekker of lekker?!
7 comments:
ohhh heerlijk marlou, ik maakte weleens pilav maar dan met stukjes vlees,..
dat kan dus ook anders
wel wel
zalig zeg:-)
ik ga morgen iets doen met truffelrisotto, kastanjechampignons,wijn en uien.
misschien wat italiaanse schilferkaas(ben de naam even kwijt) erover:))
Ja de Sint vertrekt weer.
Ook goed voor de hele kleintjes, komen ze ook weer in rustiger vaarwater.
Ik heb voor vandaag nog een prakkie meis, dus ik sla over.
Maar jouw hapje komt vast een andere keer.Dat lijkt me wel lekker..!!
Fijne dag vandaag.
eigenlijk had ik liever eens komen proeven ;-)
Volgens mij heb ik dit nog nooit gegeten, ziet er lekker uit Marlou. Heerlijk als de winkels er niet meer zo overdadig met snoepgoed uitzien maar we krijgen kerst nog.. x
Oei, ik heb al kip uit de vriezer liggen. Dat vleesvrij gaat dus mooi niet door vandaag.
Ook dit klinkt weer lekker, dus sla het gewoon weer op :D
En je weet al ondertussen wat ik ga zeggen hé, mijn lieve kokerelmarlou? Dat van mijn kokkie *wink, big smile*
Mjammie, dat ziet er weer heerlijk uit, jij bewijst ons telkens weer dat vleesloos eten beslist lekker kan zijn! Dankjewel voor dit mooi, smakelijk klaaskadoke!
Post a Comment