10/04/2007

BESTRALING NUMMER 22

10 april 2007

We zijn weer terug uit NewCastle.
Ted heeft een prachtige, Engelse begrafenis gehad met veel Hymns, Bloemen en Drank. Hoewel ik nu behoorlijk moe ben ben ik heel blij, dat ik er heen geweest ben. Margaret heeft een heleboel dikke hugs van me gekregen en was zo ontzettend blij, dat we er waren! Ik had het voor geen goud willen missen.
Door de Pasen heb ik 3 dagen AVL-vrij. De huid heeft even kunnen rusten.
Ik heb mijn geest kunnen verzetten en dat heeft me heel goed gedaan.

Vanmorgen heb ik de 22ste bestraling gehad.
Liesbeth is met me mee geweest en het valt me op, dat zodra we aan de cappuccino zijn, ik geen seconde meer aan het hele bestralingsgebeuren denk. We zitten in de koffieshop te kletsen alsof er geen AVL bestaat.
Oostenrijk, Zwitserland…onze roots…
Bestralingen? Nooit van gehoord!

Maar nee, zo steken de feiten natuurlijk niet in elkaar.
Ik heb er nog 11 te gaan, waarvan de laatste 8 gammastralen zijn gericht op een rechthoek bij het operatiegebied. De stippellijnen hiervoor zijn vorige week al gedurende een bijna 3 kwartier durende koude sessie op een simulator aangebracht. Het duurt zo lang, omdat de lijnen heel precies aangebracht dienen te worden: de longen mogen niet geraakt worden tijdens de bestraling en ook de ribben worden beschermd.
Het blijft allemaal heel interessant om mee te mogen maken, maar ik zal toch blij zijn als ik over een week of 2 de vlag mee mag nemen, die Esther vorig jaar voor me gemaakt heeft.




No comments: