22/02/2010

Broccoli



Broccoli is een van de gezondste groenten die er is! Als je boeken over voeding tegen kanker leest, dan staat broccoli vrijwel altijd bovenaan in de lijst bij de anti-oxidanten.
Het zijn echte vechters, deze roosjes!
Als je ervan houdt, dan heb je mazzel...

Dit is een beproefd recept, het verveelt nooit en ik eet het zeker eens in de twee weken.

Bloemkool-broccolischotel met... Brie!

Wat heb je nodig voor 2 personen:

200 gram lekkere pasta (ik neem meestal tagliatelle)
1 eetlepel olijfolie
150 gram bloemkoolroosjes
250 gram broccoliroosjes
50 gram gehakte walnoten (goed voor je hersens!)
200 gram Brie


Daar gaat-ie.....
Eerst zetten we de oven aan op 180 ° C.
De pasta en de roosjes worden beetgaar gekookt en na het uitlekken in een ingevette ovenschaal gelegd: eerst de pasta, waarover je olijfolie en peper strooit. Dan de roosjes en dan de nootjes.
Drapeer de Brie, die je in plakjes hebt gesneden er over en zet de schotel 20 minuten in de oven.

Vervolgens zeg je tegen jezelf: "Wat ben ik goed bezig!"
En smullen maar...

14 comments:

Jelle Droeviger said...

Jazéker, een geweldig recept, en nog vlug klaar ook. En dan die glunderende gezichten van de gasten, tóch al in een opperbeste stemming door een goed glas prosecco, bij het op tafel plaatsen van het hoofdgerecht.

Overigens zei Napoleon dat ook al tegen zijn generaals, vlak voor aanvang van de veldslag bij Waterloo -"wat ben ik goed bezig"- maar we weten allemaal hoe dat daar afliep...

Jelle Droeviger.

Ineke said...

Goedemorgen Marlou!

Ha, dit lijkt me een lekker recept!
'k Ben gek op broccoli en bloemkool.
Leuk om dit eens uit te proberen.
'k Zal het recept snel opslaan in de map 'Lekker eten met Marlou' op m'n bureaublad. Dank hoor!

Fijne dag vandaag Marlou!
Dag, veel liefs, Ineke

Ibella said...

Ha, eindelijk is onze vriezer leeg en kan die schoongemaakt worden. Gelukkig kunnen we dan ook weer kiezen wat we gaan eten. Broccoli met pasta is één van mijn favorieten en dan vooral met gorgonzola. Ik ben een kaas monster; zegt mijn kleinzoon.
Fijne dagen liefs Ibella

klaproos said...

lekker marlou
ik ga het vandaag eten :-)

dank jewel

Marjolijn said...

Ja, dat is lekker..!!
Moet toch echt eens een oven aanschaffen.
Smakelijk meis en een fijne dag.

Fluitenkruid said...

Ik hou erg van broccoli maar met brie heb ik 'm nog nooit gegeten. Ik heb je recept alweer gekopieërd en in de map "kookboek van Marlou" gestopt.

Fijne dag! x

Anne said...

hey wat leuk, ik had dit receptenkaartje ook al voor de woensdag klaarliggen.
lekker, hè:))

Leibele said...

Dit klinkt weer heel erg lekker. Broccoli is hier bij ons pas zo,n twintig jaar bekend. Ik ken het al langer, van uit Engeland waar het veel eerder overal te koop is.

Liesbeth said...

Ah super! Ik weet wat ik vanavond ga eten!

Di Mario said...

Ik ga er met mijn duvelspotje vandaag lijnrecht tegenin.. ;-)

Love As always
Di Mario

Ineke said...

OT. Marlou,
Wat een sfeervolle kachel, écht gezellig!
Zo'n kachel zou ik wel in onze kamer willen, maar het rookkanaal moet daarvoor worden aangepast.
Zo'n knapperig houtvuurtje kunnen we wel gebruiken hè!!
Dag, groetjes, Ineke

wim said...

Gaaaf !!!
Alleen al voor die anti-oxidanten ;-)

Han said...

Heerlijk ziet dat er uit, je bent ook nog een keukenprinses!!

gerdaYD said...

I don't need no doctor I don't need no shrink
All I need is broccoli and a 40 oh to drink
Smokin that broccoli now takes me out
Smokin that broccoli now takes me out (...)
© E 40
*wink, big smile*

Mjammie, dit recept ziet er lekker uit! En zelfs met mijn klunzenhandjes als het op koken aankomt, goéd te maken. Dankjewel Marlouke!
Voor jou:

Een koe is dan wel gek, meneer
Een mens is net zo dwaas
Ik ben nu vegetarisch
Vegetarisch ben ik nu
't Smaakt, verdomd als het niet waar is
Je hebt alleen geen jus (...)
© Freek de Jonge

Hihi. Maak er een fijne dag van hé!