We eten Sperziebonencurry met Naanbrood (plat Indiaas brood, dat je hier in bijna elke supermarkt kunt kopen)
Dit recept is overheerlijk, je eet er je vingers bij op!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
sperziebonen
2 uitjes
2 knoflookjes
zonnebloemolie
een schaaltje Valess roerbakblokjes
1 eetlepel milde currypasta
100 ml kokosmelk
Je kookt de sperziebonen, fruit de uitjes en de knoflookjes en voegt er de Valess aan toe, die je in 5 minuten gaar bakt.
In de tussentijd verwarm je op de een of andere manier (oven/koekepan) het Naanbrood.
Dan doe je een eetlepel van de currypasta door het groentemengsel, de kokosmelk en de sperziebonen erbij en klaar is kees!
Van het Naanbrood scheur je steeds een stukje af, en eet het samen met de curry.
Dit recept is overheerlijk, je eet er je vingers bij op!
Wat heb je nodig voor 2 personen:
sperziebonen
2 uitjes
2 knoflookjes
zonnebloemolie
een schaaltje Valess roerbakblokjes
1 eetlepel milde currypasta
100 ml kokosmelk
Je kookt de sperziebonen, fruit de uitjes en de knoflookjes en voegt er de Valess aan toe, die je in 5 minuten gaar bakt.
In de tussentijd verwarm je op de een of andere manier (oven/koekepan) het Naanbrood.
Dan doe je een eetlepel van de currypasta door het groentemengsel, de kokosmelk en de sperziebonen erbij en klaar is kees!
Van het Naanbrood scheur je steeds een stukje af, en eet het samen met de curry.
Wat heel fris erbij is: Raita. Dat is uitgelekte yoghurt met daarin een uitgeperst knoflookje en een halve geraspte komkommer er door. (Net zoiets als Tzatziki, maar in India heet het Raita)
14 comments:
Een nieuwe week, met nieuwe kansen.
Dat moet goed komen, en zeker met dit heerlijke maandag maaltje.
Maak er een mooie dag van lieve meis.
Goedemorgen Marlou,
Ha, lekker, weer een bijzonder recept om te proberen.
Er horen ingrediënten in waar wij dol op zijn, dus dit moet helemaal goed komen! :-)
Ik zal het ook gelijk opslaan in de map 'Lekker eten met Marlou' op m'n bureaublad.
Dank en een heel fijne dag gewenst!
Groet, Ineke
Wat kan jij de dingen toch heerlijk beschrijven, ik lust mijn bruine boterham met jam plots niet meer nu ik dit heb gezien.
OT:
Je had de emmer kunnen gebruiken om die roze achtergrond te veranderen.
Dank, ik zal het eens gaan uitproberen. Het klinkt heel lekker.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ik zit al op mijn vingers te kauwen :-)
lekkerrrrrrrrrrr
He lekker Marlou, we eten graag indiaas hier!
Een mooie week wens ik je toe x
Ik geloof dat ik vandaag het eten maar oversla, niet dat het niet lekker lijkt. Ik krijg het vandaag niet goed weg. Het komt wel bij mijn vega recepten. Hopelijk komt er een betere tijd.
lekker!! ik heb het alweer in mijn MMreceptenboek geplakt:))
mmmm dat ziet er goed uit ik ga dat eens zoeken.
Verleden keer had ik nog niet gegeten, nu kan ik er tegen ;-)))
Dat ziet er heerlijk uit Marlou en ik neem het recept graag over.
Wat heb je een mooie achtergrond, dat vond ik het mooist schilderij van Van Gogh in het museum te Amsterdam en heb er een hele tijd voor staan kijken.
Tja, who needs meat? Niemand toch als je die heerlijke logs boordevol lekkere vegetarische schotels van Marloukelief mag lezen... en er mee experimenteren?
Dankjewel schat, het ging er weer eens goed binnen!
En OT: tja, problemen met de ouders, de kinderen, het pensioen, de fotolens en noem maar op. Mijn hoofd staat er inderdaad eventjes niet naar, maar we blijven doorgaan hé!
En blij dat je er terug bent!
Nou..dit vegetarisch recept lijkt mij ook wel weer wat. En ik moet je bekennen dat wij dat al tijden niet hebben gegeten, dus..door jou gaat het nu weer wel lukken:)..
ps,dat stuk over de kikker heb ik niet zelf geschreven, zal de bron dus daarom nog even vermelden..
... en ik ben blij dat ik je blog ontdekt heb! Bedankt om je heerlijke recepten te delen. Met vriendelijke groet, @nne
Post a Comment