Als kind al was ik gek op spinazie.
Als we jarig waren mochten we zeggen, wat ons verjaarsmaaltje was. Ik koos altijd voor: spinazie met gebakken aardappeltjes en een spiegelei. Nog steeds vind ik dat lekker.
Voor vandaag heb ik een heerlijke spinazietaart op het menu staan.
Dit zijn de ingrediënten:
5 bladerdeegplakjes
300 gram spinazie
1 ui
2 eieren
1 ons geraspte oude kaas
peper, zout, nootmuskaat
blauwe schimmelkaas
Vet een quiche-vorm in en bekleed die met de ontdooide bladerdeegplakjes.
Zet de vorm een minuut of 10 in een voorverwarmde oven (180 ° C)
Fruit de fijngesneden ui in wat olie en roerbak de spinazie tot die geslonken is.
Dit mengsel even goed uit laten lekken in een vergiet. Vocht er uitdrukken.
Dan de spinazie fijnsnijden, in een kom doen en de eieren en de geraspte kaas er doorheen roeren.
Doe er ook maar wat peper, zout en nootmuskaat doorheen.
Dit geheel doe je in de taartvorm.
Brokkel er nog wat blauw schimmelkaas overheen en bak in 35 minuten gaar.
Om je vingers bij op te eten en je hoeft er niet eens jarig voor te zijn!
Als we jarig waren mochten we zeggen, wat ons verjaarsmaaltje was. Ik koos altijd voor: spinazie met gebakken aardappeltjes en een spiegelei. Nog steeds vind ik dat lekker.
Voor vandaag heb ik een heerlijke spinazietaart op het menu staan.
Dit zijn de ingrediënten:
5 bladerdeegplakjes
300 gram spinazie
1 ui
2 eieren
1 ons geraspte oude kaas
peper, zout, nootmuskaat
blauwe schimmelkaas
Vet een quiche-vorm in en bekleed die met de ontdooide bladerdeegplakjes.
Zet de vorm een minuut of 10 in een voorverwarmde oven (180 ° C)
Fruit de fijngesneden ui in wat olie en roerbak de spinazie tot die geslonken is.
Dit mengsel even goed uit laten lekken in een vergiet. Vocht er uitdrukken.
Dan de spinazie fijnsnijden, in een kom doen en de eieren en de geraspte kaas er doorheen roeren.
Doe er ook maar wat peper, zout en nootmuskaat doorheen.
Dit geheel doe je in de taartvorm.
Brokkel er nog wat blauw schimmelkaas overheen en bak in 35 minuten gaar.
Om je vingers bij op te eten en je hoeft er niet eens jarig voor te zijn!
Spinazietaart
13 comments:
Een oom van mij, een zeeman, at áltijd spinazie. Hij was er dol op. Hij kreeg er extra kracht van, zei hij. Hij goot zó een heel blik in zijn keel. Dan tilde hij zijn vrouw, Olijfje was haar naam, met één hand op.
Je maakt wat mee, hier op Terschelling.
Jelle Droeviger.
ohhh lekker:-)
dank je wel marlou
xxx
Oh, die is heerlijk...!!
Ik heb een poos geleden er zo heerlijk van mogen smullen in Groningen.....helemaal geweldig..!!
Fijne maandag, en lekker nagenieten van je zangweekend.
Liefs Marjolijn.
ps: vanmiddag komt de monteur, dan is hopelijk alle ergenis wat de pc betreft weer verleden tijd, want het is 3x niks, al doe moeilijke gedoe. Dagdag.
He ja heerlijk.
Hoe was je weekend? x
lekkel voor morgen!
kus
yvette
mmmm, en dan ook die blauwschimmelkaas erbij,mmmmmm
vind je het goed als ik er ook nog wat pijnboompitjes over strooi:))
Ik ken het en maak het regelmatig en dan op z`n Grieks, met fetakaas erdoor heen en peterselie en dille. Knoflook en peper. Zout komt er niet meer doorheen omdat we een zoutbeperking hebben
Om het bladerdeeg mooi dun te krijgen rol ik het nog met de deegroller tot een mooi dun geheel. Alle groene groenten zijn goed voor het ijzergehalte.
Ook een van mijn lievelings groenten, staat hier notabéné in het wild in de tuin.
mmm, ik heb ook zo graag spinazie als je die zelf kookt.Dat is een lekker recept
oh oh.. lees ik dit toch weer te laat.
Love As Always
Di Mario
Als kind vond ik de spinazie in gehakte vorm iets dat thuis hoorde in de wei tussen die koeien hopen van de koeien. Naarmate ik ouder werd kreeg ik veel meer ideeën rondom spinazie.Heerlijke ideeën.
nog eens lekker genieten van je recepetje ;-)
You gotta eat your spinach
baby,
that's the only thing to do.
It'll keep you kinda healthy too,
and what it did for popeye,
it'll do for you,
you gotta eat your spinach,
baby,
it'll keep you nice and strong,
and the stronger you are,
the longer you'll live,
and the longer I'll have to love you.
© Shirley Temple
*wink, big smile*
Heerlijk recept mijn lieve Marlou, ik ga hier direct eens mijn chef kok naartoe sturen!
Post a Comment