20/11/2018

Censuur

.
Sinds een week heb ik een nieuw achterneefje.
Mijn broer is namelijk opa geworden. Dan is zijn kleinkindje mijn achterneefje. 
Het is een klein wondertje! En daarom zijn Henry en ik er zondag even op kraambezoek geweest.
Kijk... dit zijn zijn voetjes:Eén voetje is net zo groot als de duim van papa!

Prachtig... alles zit er op en er aan.

Maar eigenlijk gaat dit logje niet zozeer over het baby'tje.
Het gaat over het volgende (het fotootje hieronder is overigens niet mijn nieuwe, kleine neefje, maar gevonden op het www!)


Je ziet dat ik de borst heb bewerkt, in Paint.  Daar moest ik even voor gaan zitten, want het is lang geleden dat ik dat gedaan heb, dat bewerken. Maar uiteindelijk niet moeilijk hoor... gewoon een wolkje en een tekstje. 
Op Facebook worden foto's van borsten óf verwijderd, óf geblurred... in ieder geval mag het daar niet. Ook de Venus van Milo moet het daar ontgelden, of wat voor prachtig beeld dan ook. Blote borsten mogen gewoon niet. Censuur!


Zelfs dit 30.000 jaar oude prehistorische beeldje was "too hot" voor Facebook...


Mijn vraag aan jou is: mogen blote borsten, onschuldige in dit geval, op een weblog? Ik ben benieuwd naar jouw mening: had ik de foto onbewerkt mogen plaatsen, zonder wolkje en tekstje dus...De foto heb ik op internet gevonden. Als je breastfeeding intikt krijg je massa's blote borsten te zien. Waarom die niet op Facebook mogen is me wel een raadsel... 


10 comments:

Lutje said...

fijn op kraambezoek gaan, bij mij is dat lang geleden, bij ons in de gamilie of op het werk doen ze meestal een babyborrel om het op dat moment wat rustiger aan te doen.
En dat beeldje mag zeker van me;
maar ik heb eens gelezen dat het niet aanstootgevend mag zijn, maar dat is dit beeldje zeker niet.
Een @->- voor jou.

די מריו said...

Als je breastfeeding erotisch of aanstootgevend vind, dan zit er volgens mij een steekje bij je los. Maar van mij hoeft de foto niet. zonder snap ik het ook wel. Ik vind het zo normaal dat het me soms niet eens opvalt.

Love As always
Di mario

John said...

Ik vind dat het wel moet kunnen. Of het altijd moet is een andere vraag. Ik vind dat de mensheid compleet doorslaat in al haar preutsheid van tegenwoordig. Het lijkt steeds erger te worden.

klaproos said...

pffff.
Facebook is amerikaans he loutje die knijpen de katjes liever in het donker :-)

ik vind dat het moet kunnen:-)
GEFELICITEERD met de nieuwe wereldburger, wellicht wordt dat de nieuwe wereld verbeteraar,

een stormachtige dag vandaag..
waai niet van j e fiets, en zet je muts goed op lieve schat :-)

xxx

Jelle Droeviger said...

Ja, blote borsten zouden maar eens uit de taboe-sfeer moeten worden gehaald. Dus vrouwen zouden borsten ook niet meer als iets bijzonders moeten presenteren, met lage uitsnijdingen en zo. Gewoon in beeld brengen zoals armen en benen, of ze bedekken tegen de koude of tegen zonnestralen.
Maar of dat gaat lukken.?
Het is tenslotte het eerste waar vrouwen zowel als mannen graag aan lebberden...
.
Jelle Droeviger.

gerdaYD said...

Goede morgen lieve Marlou.
Ongelooflijk toch dat men een beetje bloot bant terwijl je overal om je heen geweld ziet, ook in spelletjes en zo. Het mooie aan de mens wordt op die manier naar de verdomhoek gewezen... Je zou toch denken dat we in een verlichte maatschappij leven maar niets is minder waar. Misplaatste preutsheid steekt overal ter wereld weer de kop op. Zo vond Facebook bijvoorbeeld de schilderijen van Rubens niet kunnen, waar gaan we toch naartoe?

sjannesblog.com said...

Hoe lang is het geleden, dat we massaal met blote borsten op het strand lagen? Wat is dit voor nieuwe preutsheid? Wanneer vinden we iets aanstootgevend? Die lat wordt tegenwoordig blijkbaar eerder bereikt dan pakweg 20 jaar geleden. Ik vind dat jammer.

Bertiebo said...

Wat Jeanne zegt: een soort nieuwe preutsheid. Dat is echt aan de orde. En heel raar. Jammer ook

Anonymous said...

Aanstoot nemen aan een blote borst? En nog wel bij borstvoeding geven? Belachelijk! Dat is toch gewoon praktisch.
Dat is uit de VS over komen waaien. Daar zijn ze zo puriteins! Hieraan kun je zien dat Facebook uit de VS komt!

Sjoerd said...

Ik vind ook dat blote borsten mogen in dit verband. Het lijkt soms wel dat we jaren terug gaan in de tijd... Ik dacht dat wij vroeger toleranter waren, en baas in eigen buik was het toch.