Vanwege het blogje van gisteren over de wandeling van aanstaande zondag door Tel Aviv, gaan we vandaag iets heel erg lekkers maken. Het is super makkelijk en meestal heb je alle ingrediënten wel in huis. Zo ziet Shakshuka er uit, ik doe overigens maar drie eieren:
Daar ga je toch van watertanden? Het is zo lekker en zo makkelijk te maken. De meeste ingrediënten heb je altijd wel in huis.
Dit zijn ze:
En ik doe een beeldverhaal. Als je de foto's volgt lukt het als vanzelf. De werkwijze staat eronder.
Snipper de ui en knoflook en fruit deze aan in een grote pan.
Voeg de komijn en paprikapoeder toe.
Snijd de puntpaprika’s in kleine blokjes en bak een paar minuten mee. Voeg de tomatenblokjes toe en laat 10 minuutjes pruttelen.
Breng de saus op smaak met peper en zout.
Maak 3 kuiltjes in de saus en laat hier de eieren in glijden.
Laat ze stollen naar gewenste dikte, hard of zachtgekookt.
Doe de deksel op de pan om dit te versnellen.
Garneer met wat peterselie en serveer met brood.
Kind kan de was doen...
Even tijd? Kijk dan naar Dr. Shakshuka himself achter het fornuis...
Tot zondag in Tel Aviv...
28 comments:
Wij eten regelmatig Shakshuka. Maar die dokter kende ik nog niet. Fantastisch hoe hij de eieren breekt. In mijn recept wordt ook nog harissa gebruikt en yoghurt
Smakelijk ...!
En op naar een goed weekend.
ik ken het niet, maar het ziet er uit alsof ik het zo zou maken, dit is mijn meug
-Een @->- voor jou.
en lekker...
Bedankt voor je beeldverhaal, ik vind die net zo mooi als het recept lekker is.
Shabbat Shalom.
Love As Always
Dimario
mogge Marlou
ik heb wel eens zoiets gemaakt , maar gaf het geen naam :)
ik mag dat wel , dus wie weet komende week eens proberen
geniet de dag
groetjes , Karel
het ziet er zo lekker uit. Ik ga het eens proberen!
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
heerlijk loutje...
heb nou al trek :-)
ben net wakker :-)
xxx
Lekker idee voor vanavond. Dank je!
Hmmm dat ziet er lekker uit zeg! En ook nog een gezond!
Ziet er verrukkelijk uit.
Was alles maar zo eenvoudig in het leven.
Die fotoos er bij geven me alvast de geur en smaak van het gerecht.
En dan twee bruine boterhammen beleggen met die creatie.
.
Jelle Droeviger.
Ik gebruik altijd dezelfde ingrediënten, maar doe er dan bij het bakken een paar spekblokjes bij. Om je vingen bij af te likken... Ik gebruik ook maar drie eieren.
Hej Malou,
Ik denk dat ik dit vandaag maar eens ga maken. Dank je wel.
Ooooh Marlou...wat is jouw blog toch heerlijk....
Dat ziet er heerlijk uit. Wij eten dat onregelmatig.
Een hele fijne tijd in Israël.
Dat ziet er best lekker uit. Ik zal eens overleggen met mijn eega of dat ook iets voor ons is.
Prettig weekend, Marlou.
dank je Marlou
ik wens jullie ook een fijn weekend
groetjes , Karel
Dat ziet er verrekte lekker uit Marlou.
Geniet van het weekend hoor!
Ziet er heerlijk uit en zoiets hadden we al eens...maar net even anders.
https://voluitlevenmetdiabetes.nl/recepten/eieren-in-tomatensaus-met-rosti/
Ook lekker...maar deze van jou ga ik zeker een keer klaar maken.
Groetjes en fijn weekend
Jammie! Eenvoudig te maken, daar hou ik van.
Wow, dat ziet er lekker uit! Ik kende dit nog niet, bedankt voor de tip!
Lijkt me héérlijk! Het recept sla ik op en ga ik zeker proberen. Ik stuur jouw link naar mijn dochter. Die is altijd in voor iets nieuws.
Makkelijk te maken en heel gezond; meer wensen heb ik niet (-:
Dikke liefs ♥
Shakshuka, is wel gezond.
Las voor ontbijt en lunch. Hans
Ot. Je verzoekje is gedraaid in de show.
Het programma is beluisteren op de pagina “Bank’s Radio”
Ziet er heerlijk uit!
Dit eten wij vaak. Ontzettend lekker en makkelijk te maken.
Beteavon!
Nou ja,, dit recept kwam gewoon drie keer voorbij, bij jou, in een tijdschrift en bij het Voedingscentrum. Nu móét ik het wel gaan maken hè.
Lekker, maakte dit in het verleden vaker zonder te weten dat het zo heette..
Het was heerlijk. Loutje, :-)
Ik kende het al via jou, maar nu met nog meer groente erin, zalig
Post a Comment