27/01/2017

Zolang de lepel...

.
Bij een goeie dikke erwtensoep moet de lepel rechtop blijven staan.
Althans: zo wordt beweerd.
Voor de echte, ware soepfanaat Henry heb ik dus een grote pan goed gevulde, dikke erwtensoep gemaakt.
Ook voor mezelf natuurlijk, want ik ben er ook gek op.
Henry zet zijn lepel erin en ja hoor! Die blijft staan...
Goeie dikke warme soep voor na de koude winterwandeling.
Alleen... als je Henry heet (en Kloostra van achteren) dan wil je het enige echte bewijs, dat de lepel werkelijk rechtop blijft staan:


Je bouwt een soort van stellage en gaat kijken of het klopt. 
Natuurlijk kijk je heel serieus of de lepel rechtop blijft staan.
Wetenschappelijk onderzoek heet dat.


En als je verloofde haar soep allang op heeft en bezig is aan een tweede bak, dan nóg ben je bezig met het onderzoek.
Je moet er wat voor over hebben. Toch?!


De lepel wordt geforceerd uit de soep gehaald, want oh oh oh... wat ruikt die soep lekker!
Er gaat echt niets boven zelfgemaakte erwtensoep, waarin de lepel rechtop blijft staan.
Tip: de dag van te voren klaarmaken!

Vanavond eten we soep bij Henry.
Hij heeft beloofd tomaten-linzensoep te maken.
Ben benieuwd of hij zich aan het recept houdt....

(Wordt vervolgd)



14 comments:

Ellen said...

Hier in Queenstown (NZ) wordt de erwtensoep niet zo heet gegeten als hij wordt opgediend

Marjolijn. said...

Lekker hoor, zo'n bakje stevige erwtensoep...!
Ja, die lepel staat wel rechtop, maar toch wel zonder steuntje ook.
Fijn weekend meis en lekker smullen hé...!

די מריו said...

Ima maakt ook vaak snert... Heerlijk vind ik dat. Van mij hoeft het alleen niet zo dik.

Love As Always
Di Mario

John said...

Ik ben net door de polder geweest en kon wel een kom erwtensoep gebruiken. Maar ja, die stond even niet klaar.

klaproos said...

whahaahahahha,
wat is het toch een heerlijke komiek:-) een kwajongen :-)
aai laaik it,
je zal je niet snel vervelen met hem denk ik,
maar als ik de soep zo zie, denk ik dat ik hem zó op had, ja lekker de tweede dag hé,
zalig :-)

ohhhh loutje, had nog wat heerlijk pittige pompoensoep met zalige olie :-)
da's ook alsof er een engeltje over je tong piest hoor,

nou tomaten linzensoep, klinkt goed,
ik ga die ook méteen maken, krijg straks een vriendinneke te eten :-)

dag lieverds
xxx

Sjoerd said...

Recepten zijn een richtlijn, daar mag je best wat van jezelf aan toevoegen of weglaten...

Jelle Droeviger said...

Daar moeten we naar toe... Een wetenschappelijke benadering van Snert. Ik vind ook dat de lepel tenminste 10 sekonden vrij en rechtop in goed warme erwtensoep moet blijven staan om de soep, los van de smaak, de kwalifikatie "uitstekend" te kunnen geven.
Wel jammer, intussen, dat het gerecht dan enigszins afkoelt...
Eten, wetenschap en humor gaan wel goed samen, dat blijkt maar weer eens.

Jelle Droeviger.

Annette said...

Wat geinig. Ben zelf opgegroeid met o.a. linzensoep en heb nog nooit erwtensoep gemaakt. Wel uit blik en vond dat nog lekker ook :)

Vanavond stamppot van rauwe andijvie, verse dus. Met scharrelspekjes.
Ben berekoud, verwarming op slaapkamer moest nog worden ontlucht.

Genoten van je soepavontuur.
Geniet ze vanavond! <3

Petr@ said...

O lekker erwtensoep! Mmmm wij gaan het morgen eten, wel zelfgemaakt maar niet door mij haha.
Pas geleden had ik bruine bonensoep gemaakt, ook zooooooooo lekker!
Die Henry laat zijn soep koud worden, maar we kunnen zo wel zien dat de soep lekker dik is!

Liefs

Villa Zeezicht said...

Haha, heerlijk dit soort mensen en.. soep :) Ben benieuwd naar de linzensoep ;o)

Yvette said...

meten is weten Marlou! maar of de soep er nou anders door smaakt?

dagdag

christiene said...

Ha Marlou,

Soeptijd........
ik ben te laat voor de soep,die is natuurlijk allang op
gezellige foto,s leuk te zien de voorpret,maar je moet de soep wel warm eten!!

Heel fijn weekend
groetjes Christiene.

Mirjam Kakelbont said...

Grote gruwel: erwtensoep... De rillingen lopen over mijn rug.
Maar van de foto's en Henry's enthousiasme voor wetenschap loop ik dan weer warm.
Jullie zijn een bijzonder stel en dat zijn jullie!
Smak smakelijk. Of nee, beter: goede bekomst. En daar mag best een boer bij gelaten worden (-:
Dikke knuffel ♥

gerdaYD said...

Goede zondagmorgen lieve Marlou. Hihi, zo kan ik het ook: in elke soep blijft op die manier de lepel rechtop staan. Maar ik ben er zeker van dat niets aan jouw snert kan tippen want je bent een echte keukenprinses!
Schitterende foto's ten andere, heerlijk om je Henry aan het werk te zien!