27/03/2013

Wie dit leest is vrek

.
In het kader van aandacht voor consuminderen vandaag het blog:


Alles over sparen en besparen, bezuinigen en consuminderen en over zelfvoorziening.
Het blog is geschreven door iemand die zich N(euro)otje noemt. Zou zomaar een vrouw kunnen zijn.
Maar zeker weten doe ik het niet.

Deze blogger heeft ook meegedaan met de No Impact Week.
Dus... scroll maar naar beneden. Ze heeft er veel meer werk van gemaakt dan ik.
Het staat er allemaal veel uitgebreider op. Wie weet steek je er nog wat van op...

Zo nu en dan staan er recepten op:

Vanavond aten de Vrekken groene kool. Groene groenten staan bekend om de vitaminen dus daar eten ze in Huize Vrek zoveel mogelijk van. Een lekker makkelijk recept voor groene kool is deze versie van orik arik. Geen idee wat het betekent maar ooit kreeg N(euro)otje het recept van een mevrouw die van lekker eten hield. N(euro)otje houdt wel van het gebruik van kruiden dus ze paste het recept aan. Tot grote tevredenheid van de rest in huis want er wordt regelmatig naar dit gerecht gevraagd.
  • snij de kool in reepjes
  • snij twee of drie uien in kleine stukjes
  • fruit de ui in (olijf)olie met 4 of 5 teentjes knoflook
  • voeg 1 theelepel gemberpoeder toe
  • doe daar 1 eetlepel koenjit bij
  • en anderhalve eetlepel kerrie djawa
  • laat de kruiden heel kort meebakken
  • reepjes kool erbij, flink peper erbij en eventueel nog wat olie of een scheutje water
  • de kool laten garen en slinken
  • als de kool gaar is, 3 of 4 geklutste eieren erdoorheen roeren en laten stollen
  • indien nodig op smaak maken met zout
  • lekker met rijst
Eet smakelijk!

Een aardig blog, vooral vind ik door de aandacht aan de No Impact Week.
Dus... als je zo nu en dan even tijd hebt... en je verveelt je (wat ik me niet kan voorstellen, maar goed...) dan kun je hier een kijkje nemen.
Ik zal de consuminderblogs aan de zijkant zetten, zodat ze gemakkelijk aan te klikken zijn..
.

10 comments:

Marjolijn. said...

Dat lijkt me een lekker maaltje..!!

Ook met consuminderen kun je lekker eten.
Dat zie je maar.

Fijne dag vandaag meis, geniet volop..!!

Jelle Droeviger said...
This comment has been removed by the author.
Jelle Droeviger said...

Inderdaad, Marlou, men moet, indien men dat wilt, gewoon zélf aan de gang met konsuminderen, zonder zich iets aan te trekken, of zich te storen aan het gedrag van anderen, en/of de ontkenning van de noodzaak van konsuminderen door die anderen.

Eenieder is zélf verantwoordelijk voor eigen tevredenheid en geluk.

Jelle Droeviger.

Sjoerd said...

Koolsoorten zijn aan mij niet besteed, dan kom ik niet meer van de pot af... Maar desalnietemin heb ik vraagtekens bij sparen.

John said...

Dat klinkt op zich best goed.
Kan altijd geprobeerd worden hier in huize Redstar.
Kool is een zeer consuminder achtige groente. Kost bijna niets, maar je kunt er goed van eten.

gerdaYD said...

Consuminderen heb ik heel veel gedaan in mijn leven lieve Marlou: eerst toen er geen brood op de plank kwam omdat ik maar niet aan een job geraakte, eens in pensioen omdat mijn vergoeding daarvoor maar niet in orde kwam en ik daarvoor naar de rechtbank moest stappen. Niet voor niks ben ik geen dikkertje! *wink, big smile*
Maar dit grapje daar gelaten: jij bent een mooi mens dat je daar aandacht aan besteedt, meer nog dat je ons ook de anderen laat kennen die daar mee bezig zijn!

klaproos said...

dat klinkt lekker loutje ik heb het opgeslagen,
zal van de week eens kijken,
voorlopig eet ik vandaag aardappel preischotel :-)

ook erg lekker, maar nú g aik wandelen, mijn zonneke roept me :-)

xxx

Petr@ said...

Dit blog kende ik al.
Het is een vrouw inderdaad!
Ze leven heel zuinig, ze schrijft er grappig over.

Groetjes Petr@

fotohanvogel.blogspot.com said...

Als je in de keuken van Indonesië kijkt zijn er heel veel vlees vervangers en dat is niet uit overtuiging maar uit zuinigheid.

די מריו said...

Zo vlak voor het slapen gaan ga ik er niet naar kijken, want dan wordt het geen consuminder, maar slaapuminder.

Love As Always
Di Mario