14/10/2021

Mazzel-week, dag 4

Had jij gedacht, dat het maken van jam een onderdeel van de mazzel-week zou zijn?

Kreeg me daar toch een zak vol mooie rijpe vijgen van vriendinneke E.T. te H.


Natuurlijk heb ik er eentje geproefd. Ja... dat moet wel, toch?!

En toen... naar de Action voor 6 jampotjes. En het "zware" werk begon. Potjes steriliseren en op z'n kop zetten.


Vijgen schoonmaken, steeltjes eraf en koken maar. Ondertussen regelmatig op internet kijken en in conclaaf met E. over hoe het ook al weer moet, want... ik ben géén keukenprinses. Het enige waar ik écht goed in ben is Joodse Penicilline maken en verder klooi ik maar wat raak.


Lekker veel he! Geleisuiker er op, citroensap erbij. En 10 minuten koken. 
Of langer. 


Van de senuwe krijg ik de foto ook nog eens niet in de breedte....
Maar je ziet wel wat ik allemaal gedaan heb.

En dan... na het koken in de schone potjes. Oh nee... eerst met de staafmixer erdoor. Meteen m'n hele keuken onder de jam. Vest trouwens ook. Nou ja... dan wordt dat ook eens lekker schoon...


Het was genoeg voor 4 hele mooie potjes vijgenjam. 
Stukje folie er op. Dekseltje erop.


En dan op de kop af laten koelen. Het schijnt dan vacuum te trekken.


Nou ga ik nog etiketjes maken. En dan heb ik vier lekkere potjes met vijgenjam.
Volgende week neem ik er eentje mee naar Brabant. Jawel! met een stukje blauwe kaas erbij en dan smikkelen we dat op bij een portje.
Nomnonom!

19 comments:

Marjolijn. said...

Goed werk gedaan Marlou.
En nu maar smullen.

Lutje said...

dat wordt met veel genot opgegeten volgens mij
met liefde gemaakt
-Een @->- voor jou.

די מריו said...

Ik denk dat diegene in Brabant heel blij gaat worden ervan. Een beetje keukenprinses klooit toch ook gewoon wat aan en laat het daarom lekker smaken.

Love As Always
Dimario

Karel said...

mogge Marlou
en vandaag fijn de keuken poetsen en een extra was draaien hihihi
maar het zal vast en zeker smaken , thuis en in het Brabantse land
geniet de dag

Bertiebo said...

Ik heb nog nooit jam gemaakt. Maar nu ik dit zo zie... het lijkt me in ieder geval heerlijk!

Sjoerd said...

Lijkt me ook wel lekker met zo'n Portje erbij...

klaproos said...

ohhhhh loutje...
ik ga me alvast verheugen, :-) ik slinger mezelf in de pauzestand vanaf morgen en dan gaan we het er eens flink van nemen:-)
we gaan een preuverij deun wunne :-)
mmmmmmmmmm
heerlijk :-)

xxx

John said...

Hier hebben we ook weer de nodige jam gemaakt van eigen vruchten. Is toch altijd een feest :)

miekequilt said...

Heerlijke zelfgemaakte jam. Dat wordt smikkelen en smullen. En dan is je keuken ook weer eens lekker opgefrist. Wat heerlijk allemaal toch.

sjannesblog.com said...

Knap hoor! Jammie, jammie!!

Edward McDunn said...

Het is best nog wel een klusje, en dan ook nog de keuken boenen, maar dan heb je ook wat hè?

Jan K. alias Afanja said...

Hmmmm ... het water loopt me hier in de mond ... :-)

Anonymous said...

O wat lekker, vijgenjam en een schone vest straks én een schone keuken. Als laatste een heerlijk vooruitzicht op een dagje brabant met kaas en jam. Wat wil een mens nog meer.

Rebbeltje ★ said...

Ja dat is mazzel als je die krijgt en ja dan moet je er wat mee...denk gelijk aan geitenkaas in een salade en met de jam yummie
Alleen zou bij mij de geleisuiker vervangen worden door zoetstof...
Ha en die keuken moet zowiezo af en toe schoon gemaakt worden en een vest wassen ook haha
Groetjes

Anonymous said...

Goed gedaan!!

Anonymous said...

Oooh lekker!!!! Vijgen zijn ook heel gezond!

Hans said...

Je mazzel-week is wel heel gevarieerd, wat een mazzel.
Dat lijkt me heel lekkere vijgen jam. Hans

@ klopt een Agfa Click.

Ferrara said...

Puik idee. Port, kaas en vijgenjam. Smullen maar.
Moest wel lachen om je vuile keuken en vest, zo'n mixer wil spetteren als de beste.

Jelle Droeviger said...

Dit is gewoonweg toveren.
En dat groeit aan een boom..
De natuur geeft geluk.
.
Jelle Droeviger.