13/09/2010

Tempura

.

Het is al een tijd geleden, dat ik een lekker vegetarisch recept voor jullie schreef.
Maar ik heb weer een gemakkelijke en overheerlijke gevonden: Tempura.
Het is een beetje Japans, geloof ik. En smullen, pas op! Niet je vingers er bij opeten...



Wat heb je nodig:

1 pak tofu soja reepjes kun je kant en klaar kopen in elke supermarkt.
8 groene asperges, onderkanten verwijderen
champignons, alleen de hoed gebruiken.
1 rode paprika, in reepjes snijden.
1 klein pak zeewier (optioneel, niet iedereen houdt er van, maar het is erg goed voor vegetariërs!)

Verhit in een goeie, stevige pan een flinke laag olie, bijv. zonnebloemolie.
Maak een lekker, niet al te dik pannekoekbeslag, zoals je dat zelf gewend bent.
Doop de ingrediënten er één voor één in.
En laat ze in de hete olie vallen. Bak ze goudgeel. 

Even uit laten lekken op een stuk keukenpapier.

Dipsausje maken:
150 ml sojasaus (die van Kikkoman is erg lekker, supermarkt...)
1 uitgeperste citroen 
2 eetlepels zoete chili saus

En smullen maar....
Ik krijg er nu al enorme zin in, zo lekker vind ik dit!!


.

12 comments:

Fluitenkruid said...

Ik was laatst in mijn Marlou vega kookboek aan het bladeren en dacht dat het toch wel een tijdje geleden was dat je een lekker receptje voor ons had en kijk nou eens, ik word op mijn wenken bediend :-)

klaproos said...

heerlijk marlou het lijkt me zalig om te proeven...

dank je wel.
xxx

Di Mario said...

Ja maar op het tijdstip dat jij hem post... dan kan ik die dingen hier niet meer krijgen hoor...

Love As always
Di Mario

Jelle Droeviger said...
This comment has been removed by the author.
Jelle Droeviger said...

Ik droom er wel eens van, dat ik even in de koelkast kijk om te zien wat ik in huis heb, en dan 30 minuten later mijn gasten verras met een originele maaltijd, en dat ik dan uitbundig word toegejuicht.

Als ik dan wakker word hoor ik het bekende snorrende geluid van mijn magnetron die bezig is om een kant en klare snelle hap te verwarmen. Als het apparaat dan vier piepjes geeft besef ik dat ik weer een kans heb verspeeld...

Kon ik maar voor een kwart zo koken als jij, Marlou. Dan zou ik een stuk gelukkiger kunnen zijn.

Jelle Droeviger.

Marjolijn said...

Lijkt me heerlijk..!!

Fijne dinsdag.

Lutje said...

mmm, maar goed dat ik juist mijn 2 boterhammen met banaan en koffie al binnen heb want ik begon meteen te koken ;-)

Han said...

Mooie tip Marlou dit kan ik zelf ook eens gaan proberen (als de kat van huis is dansen de muizen) en dat kan vandaag ;)

John said...

Zeewier en zeekraal zijn erg lekker, maar inderdaad houd niet iedereen er van. Ik ben wel een vleeseter, maar een goed vega dieet sla ik nooit af.

Ik ga deze bewaren voor later.

gerrit said...

Het ziet er mooi uit, maar ik vrees dat ik het zeewier zal laten voor wat het is...

Wim said...

Kikkoman, zonder smaakmakers,
hebben wij hier ook ;-)

gerdaYD said...

Eerst even dit nog, vooraleer ik verder ga met mijn commentaar. In het publiek gisteren heb ik een zeker iemand met een zwart kastje voor het oog gezien, én zijn lief Ineke! *wink, big smile*
en dan: mmmmm mjammie, wat ziet dit recept er heerlijk uit, dankjewel, ik ga mijn kokkie even naar dit log sturen, wie weet krijg ik het weldra ook voorgeschoteld? *wink, big smile*