23/11/2010

Boodschappenbriefjes

.
Mijn buurman vertelde laatst zo'n raar verhaal... Ik weet niet zeker of ik hem geloven moet. Hij vertelde, dat hij zijn boodschappenbriefje vergeten was en helemaal niet meer wist wat hij in huis moest halen.
Dus slenterde hij wat met zijn lege kar door de supermarkt tot hij een volle kar zag staan, onbewaakt, want de "eigenaar" was het etiket van een produkt aan het lezen...
Hij nam de volle kar mee naar de kassa en rekende de hele mikmak af. Lekker makkelijk...
En verrassend...
Of het echt waar is? Ik weet het niet. Maakt ook niet uit.

Als ik mijn briefje kwijt ben loop ik altijd te suffen in de supermarkt. Dan weet ik ineens niet meer wat ik dacht nodig te hebben.
Meestal schrijf ik thuis in de loop van de week op, wat op is en gehaald moet worden. Maar ja... ik vergeet het briefje wel eens.
Maar soms vind ik in de kar die ik gebruik het briefje van de vorige klant. Ik kijk wel eens op zo'n briefje, uit nieuwsgierigheid... een tijdje lang heb ik zelfs de briefjes bewaard.
Ik vond er eentje, met Servische woorden er op, dus heb ik aan mijn Servische schoonzus heb ik gevraagd, wat er allemaal stond. Nou... hele simpele boodschapjes:
komprir = aardappelen
piletina = kip
paradajz = tomaten
vrecé za smacé = vuilniszakken
kupus = kool

Ik heb er laatst één gevonden, waarvan ik dacht: "Ik neem dat hele lijstje nu over en stop alles in mijn karretje. Lekker indisch eten. Daar houd ik van!
Een spatdeksel staat er ook op het briefje. Jahaa, dat kan handig zijn, om daarna niet zoveel te hoeven schoonmaken.

Soms zijn de briefjes lekker slordig geschreven, want ja... je bent toch in principe de enige, die het leest. En dat er dan zo'n nieuwsgierig iemand is, die jouw briefjes gaat lopen lezen, daar denk je toch niet aan??? Hoeft ook niet meer, want ik heb allang weer een andere hobby en die heeft te maken met een van de woorden die ik hierboven heb opgeschreven: fastfoodachtig. Waarover een andere keer meer...

15 comments:

klaproos said...

whahahahahaha
nee marlou, dát zou ik niet doen:-)

als ik eenkar neem en er liggen prullen ( paier) in is mijn eerste rit langs de vuilnisbak:-)

handig, een lege kar


wat ben je toch een grappig mens:-)

xxx

Fluitenkruid said...

Hallo lieve boodschappenbriefjes-fetishist (mooi scrabble woord),
dat briefje met al die Indische gerechten is vast van mijn schoonmoeder geweest haha.
Maar iemand anders zijn gevulde karretje afrekenen, dat lijkt me nou helemaal niks..
Ben benieuwd naar je nieuwe hobby en wat hebben Roos en ik weer gelachen om dit verhaal, prachtig!

Han said...

Marlou wat een leuk idee zo kan je elke keer iets anders eten als je van een vreemde een lijstje over neemt.

John said...

Zonder boodschappenlijstje ben ik min of meer een beetje verloren. Een beetje, want er zijn altijd dingen die ik weet. Zoals 12 liter melk, 24 eieren, koffie, dat soort dingen. Maar ik kom gerust zonder wc papier thuis terwijl dat echt belangrijk was :D

Dat van dat karretje vind ik een beetje te om te geloven eigenlijk :D

Di Mario said...

Hahahaha, fluitekruid zegt precies zoals het is. Hoe kom je erop om die briefjes te verzamelen. Misschien moet je eens een boekje uitgeven.

Love As Always
Di Mario

Leibele said...

Zodra het briefje niet t lezen is heeft een huisarts het geschreven

Marjolijn said...

Boodschappenbriefjes, ik denk dat iedereen daar wel wat mee heeft.
Ik heb er ook altijd wel een paar in mijn boodschappentas liggen, voor het geval dat ik het meest recente vergeten ben.
Mijn broer komt ook elke week met zijn briefje, er staat altijd hetzelfde op, hij schrijft ze denk ik met wel 10 vooruit.

Fijne dag meis.

gerdaYD said...

Ooooo, héérlijk, wat heb jij daar nu weer een fantastisch en ook grappig log over geschreven! Dààr zou ik nooit aan denken: de briefjes uit de karretjes van de anderen te stelen... Tja, ik ben dan ook geen winkelganger, mijn lefla doet de boodschappen want hij kookt en weet dus wàt in huis te halen *wink, big smile*
Wel reuzebenieuwd naar ja volgende dada mijn lieve Marlou. Als het even leuk is al dit, dan staan er ons nog mooie momenten te wachten!
Maak er ondertussen iets fijns van hé, van je dag...

Lutje said...

ik neem ook briefjes mee en schrijf ze op post-it's

Ineke said...

Hoi lieve Marlou, goedemorgen!

Haha, wat een grappig verhaaltje over het boodschappenbriefje en -karretje van je buurman.

Hoewel ik ook beslist niet zonder boodschappenlijstje kan, zou ik toch niet aan karretje ruilen doen, hoe verrassend misschien
ook.

Maar wat ben je toch een uniek mens Marlouke, schrijven zit jou (evenals zingen) in het bloed hé, zelfs in slordig geschreven boodschappenbriefjes zie jij nog een komisch verhaal.

Voor vandaag een heel gezellige dag gewenst Marlou!

Dag, veel liefs, Ineke

Jelle Droeviger said...

Ja, en toen die man zijn boodschappen, die hij in twee grote tassen had overgeladen, aan het stuur van zijn fiets wilde hangen, toen lukte dat niet zo goed.

Een vrouw die dat zag, hielp hem. Terloops keek ze in de tas en zag dat er twee artilkelen bij waren die zo bijzonder waren dat alleen maar zij zélf die had kunnen uitzoeken.

Ze keek wat beter en herkende ook de andere boodschappen, en ze begreep ineens dat het hier om haar eigen. ontvreemde, spullen ging. Al gauw rolden beiden vechtend over straat.

Jelle Droeviger.

Annet said...

Ha wat leuk. Een hele tijd geleden was er een man op tv die dat ook deed: boodschappenbriefjes verzamelen.

Ik maakte ook een briefje met gekke boodschappen, zoals snuivels, verse derren, een half pond knuisworst, twee japkepen...enz.

Boodschappen doen: en altijd vergeten wij wel wat.....net die ene boodschap waarvoor je naar de winkel ging bijvoorbeeld......

Toch hebben wij nog steeds te eten. Nog wel:>)

Zaterdag sta ik op een kerstmarktje in Gieterveen met zelfgemaakte kaarten en posters. Tot die tijd ben ik druk....maar kan misschien nog wat plaatsen op webstreepjelog.

Have a dearly evening Marlou:*)

Annxt

gerrit said...

Ja, die Marlou heeft iets met teksten van anderen op briefjes, op straat enzovoorts. Leuk. Die boodschappenbriefjes: knap dat je al die krabbels kunt lezen...

Wim said...

Wat een geweldig idee die briefjes verzamelen en wat een toffe log er over hebt gemaakt, ik heb er zin in op jacht te gaan naar briefjes, volgende maal ga ik mee inkopen doen, alleen maar voor de briefjes ;-)))

Liesbeth said...

wouw Marlou. Dit vind ik helemaal tegek!! Wat een hoop briefjes vind jij :-)
(Het was mij een genoegen om alles bij te lezen, ik wist niet dat ik zo achter was)