28/11/2010

Carpaccio van rode biet

.

Afgelopen weekeinde hebben Henry en ik onze 18-jarige verloving gevierd in Landgoed Avegoor in Ellecom aan de rand van de Hoge Veluwe.
Een mooie romantische plek voor als je iets te vieren hebt.
We hebben er ook een prachtige vegetarische maaltijd genuttigd. Vooraf een carpaccio van rode bieten.
Ik kan het jullie aanraden, want dat is erg lekker.
Alles werd mooi opgediend, de gehele maaltijd was een haute cuisine standje 10. Wel een beetje weinig, maar gelukkig hadden we nog nootjes op de kamer.
Weet iemand waarom haute cuisine altijd zo weinig moet zijn???
En waarom alles op van die enorme borden wordt opgediend?
Enfin, ik durf jullie een leuk arrangement (bijv. via www.weekendcompany.nl) al met al wel aan te raden...

Hier is het recept van de carpaccio van rode biet...
we nemen:

4 rode bietjes, waarvan twee gekookt en twee rauw
wat geitenkaas
krulsla of rucola
een handje pijnboompitten

De bietjes snijd je superfijn met bijvoorbeeld een kaasschaaf. Je maakt ze lekker met een sausje van: olijfolie, citroensap en peper en zout.
Dan leg je de schijfjes op een bord, de geitenkaas kruimel je er overheen en je drapeert er wat krulsla over.
En de pijnboompitten natuurlijk. Even roosteren en er over heen doen.
Kind kan de was doen.

Het zal allemaal ongetwijfeld anders gemaakt zijn in die Haute Cuisine van Landgoed Avegoor, maar lekker was het zeker!

Je kunt een soortgelijk recept ook hier vinden: Carpaccio van Philipine

(foto's: Henry Kloostra)
.











9 comments:

feestroos said...

mmm
lijkt me wel lekker,
ehh nee marlou, ik vind haut cuisine altijd smaken naar meer, en dat krijg je dan niet :-)

hihi, ze maken je lekker en je mag met honger naar huis.... flauw hé,

proficiat met jullie feest samen, dat je nog maar lang samen mag vieren:-0
xxx

Di Mario said...

Je denkt toch niet dat ik ga betalen voor te weinig eten.

Love As Always
Di Mario

Marjolijn said...

Welkom terug..!!
Gelukkig was het lekker, dat scheelt wel. En gelukkig hadden jullie nog nootjes!
Misschien dat ze graag hun mooie servies laten zien. Nee, ik weet het ook niet.
Maar fijn dat je genoten hebt.
Op naar de 19e verjaardag en nog héééél veel meer..!!
Fijne maandag, lieve meis.

John said...

Gefeliciteerd! 18 jaar is al weer een hele rit :D
Dat ziet er uit alsod je nog honger had nadien :D Toch?
Het recept lijkt me weer erg lekker, maar ik lust altijd alles dus dat is wel een voordeel. Ik zou alleen wel wat meer maken. ;P

Yvette said...

dat smaakt naar meer!!!!!
jaren en cuisine

Fluitenkruid said...

Van harte gefeliciteerd en nog vele verlovingsjaren erbij gewenst!
Haute cuisine, nee wij houden ook meer van een vol bordje :-P

gerdaYD said...

Oooooo, wat hebben jullie een fijn weekend achter de rug, vol van heerlijke dingen met elkaar (en ik weet zeker dat het méér is dan op dat bordje franse cuisine ligt, hihi). Ik ben zo blij om de liefde die jullie voor elkaar voelen...
Ook blij met dit heerlijk gerecht lieve Marlou, en je weet beslist al wat ik ga zeggen... ik stuur mijn kokkie langs! Hihi.

Jelle Droeviger said...

Haute Cuisine.? Amehoela. Niets voor mij. Ik had gisteren een groot bord Boerenkool, met alles der op en deran.

Toegegeven, ik zit daar dan wel allenig te schrokken, door het raam turend naar lampjes in de verte, maar het was wel genieten.

Jelle Droeviger.

Anne said...

een feestje voor het oog,.....en gelukkig voor de maag waren er nog de nootjes:))