09/11/2010

ROOD in het Tropenmuseum

...........................................................................

In het Tropenmuseum in Amsterdam is op dit moment tot 8 mei volgend jaar een expositie te bewonderen geheel in het kader van de kleur ROOD!
Allerlei voorwerpen uit verschillende culturen worden in het rood tentoongesteld: van het rode boekje van Mao tot een rode gebreide Ferrari…Roosje (Studio Roosje Klap) heeft voor ROOD de Grafische Vormgeving helemaal voor haar rekening gehad: teksten, boeken, uitnodigingen, posters, belettering, noem maar op. Een hele grote opdracht en een hele grote klus.


Henry en ik waren uitgenodigd om naar de opening te komen. Graag in het rood gekleed stond er op de door Roosje ontworpen uitnodiging. Nou... dat leek ons geen probleem. 


Dus… daar gingen wij met rode feestkledij aan afgelopen donderdag naar dit prachtige museum. Alleen al het museum is een bezoek meer dan waard.
Op de begane grond is de ROOD expo neergezet.
Het was een bijzondere belevenis om daar in het tropenmuseum aan te komen en honderden mensen in het rood gekleed te zien. In deze grote "inflatable" staat een vriendin van Roosje, die tot 3 ½ meter hoogte werd geblazen!
Prachtig uitgedoste vrouwen kwamen ons zalige hapjes brengen...
Ik dacht toen: Met blauw of geel krijg je vast niet zo’n mooi effect. In ieder geval niet zo warm.
Maar dat is nogal logisch, want rood is een warme kleur.
De kleur van de liefde. Maar ook de kleur van macht. 
Tijdens de opening had ik helaas niet zo heel veel gelegenheid om de expositie te bewonderen.
Maar ik ga er zeker nog een paar keer naar toe. Henry woont er om de hoek. Dus… wat let mij!


Kijk nog even naar het promotiefilmpje van AT5 over de expositie. (1 minuutje)En hier zijn nog veel meer foto's te zien van de opening. Kijk naar al die mooie rooie mensen! *Klik*
Roosje, ik ben trots op je!
...........................................................................

13 comments:

Jelle Droeviger said...

Ik hoorde dat Roosje jouw dochter is, Marlou; is dat juist.?

In dat geval valt de appel niet ver van de boom...

Je staat er mooi op, zittend op dat podium.!

Jelle Droeviger.

Han said...

Zie ik daar nu een glas rode wijn naast je staan Marlou? Rood is een erg mooie kleur hij trekt aandacht en dat is wat we vaak nodig hebben.

Anonymous said...

Wat een leuk (en lief) stukje toch weer, en het was fijn dat jullie er waren op de opening in het Tropenmuseum. Jullie hebben toch ook allemaal leuke fotos met alle raar rood aangeklede mensen gemaakt (of verklap ik nu iets)?
Op de website www.tropenmuseum.nl/rood kan je trouwens allemaal leuke dingen vinden die er nav de tentoonstelling georganiseerd worden (zoals lezingen en workshops)!

klaroos said...

schitterend om te zien marlou,
jawel,
dat zal een prachtig feest zijn geweest,
je mag trots zijn op je roosje:-)

Di Mario said...

Die ferrari is helemaal mooi.

Love As Always
Di Mario

Marjolijn said...

Ja mooi, je mag met recht trots zijn op jouw Roosje..!!
Fijne dag vandaag.

gerdaYD said...

Oooo Marlouke, dit zal beslist een logje naar Han's hartje zijn!
Wat een schitterende reportage van een zo te zien al even schitterende opening én dito tentoonstelling! Jij mag inderdaad fier op Roosje zijn, zij is gewoonweg KNAP! Dit had ik ook graag eens willen zien, én meegemaakt. Gelukkig heb ik je blog en de knappe fotoreportage, dat maakt het toch een béétje goed... dankjewel!
OT:, jaaaa, gaan we doen, misschien in het voorjaar, lijkt me leuk JOU en je stad eens te zien! Fijne dag meid, geniet nog maar lekker na.

John said...

Rood is dan ook een erg mooie kleur. Leuk zo'n tentoonstelling dus. Voor mij even te ver weg om zomaar naar toe toe te gaan natuurlijk, maar ik heb iig de foto's van jou klunnen zien :D

Lutje said...

een gebreiden ferrari; hoe komen ze erop, maar het is wel leuk om te zien natuurlijk! En al dat rood geeft een mooie warmte...

Fluitenkruid said...

Wat een heerlijke opdracht voor Roosje. Je staat er mooi op Marlou, proost!

Liesbeth said...

Aha, dus dit had je beloofd. Je zag er geweldig uit in het rood en super dat je dochter die opdracht had. Dat is idd niet niks geweest. Logisch ook dat je trots bent.

Wim said...

Dat is steeds zo, tijdens een vernisage bekijken mensen mekaar en gaan dikwijls voorbij aan wat er tentoongesteld wordt.
Maar hier zijn het de bezoekers zelf die zich tentoonstellen.
Een nieuw isme in de kunstereld ;-)

gerrit said...

Tentoonstelling Rood...Ik heb wel het magazine. Mooi boekwerk. Ik weet niet of we ertoe komen om daadwerkelijk naar de tentoonstelling zelf te gaan.