15/11/2010

Maandag vleesvrij!

.


Doen jullie nog steeds mee: op maandag vleesvrij...?!
Helemaal vleesvrij zou nog mooier zijn, maar dat durf ik niet van jullie te vragen...

Hier heb ik een paar goeie plekken voor jullie om recepten te vinden...
Allereerst: Eet groen...
Een leuke plek voor vleesvrij! Er staat ook een prima kookvideo op: herfstige aardappel appelgratiné. Lijkt me erg lekker en niet moeilijk te maken..

En deze plek, ook niet gek: la vache qui vit!
Kijk maar eens of je misschien de linzensoep een keertje wilt maken.
Ik ben gek op linzensoep! Eigenlijk op bijna elke soep...



Bij Jannetje kun je ook massa's recepten vinden.
Ik ben natuurlijk meteen nieuwsgierig naar de Haarlemse quiche en Griekse salade...
Het restaurant waar Jannetje het over heeft is waarschijnlijk EKO, maar dat bestaat helaas niet meer. Erg jammer, want je kon er ontzettend lekker eten. De daghap bevatte alles wat je nodig hebt aan vitamines en mineralen...
Zo lekker! En altijd een heerlijke salade vooraf. 

Maar goed, je ziet... jullie hebben mijn recepten niet echt nodig.
Toch vind ik het leuk om steeds weer iets lekkers uit te zoeken.
Volgende week komt er zeker weer een verfijnd en verrukkelijk vegetarisch recept in dit Praathuis.





.


10 comments:

klaproos said...

dat ziet er heerlijk uit marlou, en ook al is het wat vroeg,

* bordje soep opschep*

eten kan ik altijd en overal,

mmmmmmmmmmmmm
lekker marlou:-)

Marjolijn said...

Ja, een bordje linzensoep, gaat er wel in op een koude dag.
Zeker tegen de avond, in de ochtend is het nog wat vroeg.

Fijne dag meis, geniet er van dat het weer droog is.

Di Mario said...

Vandaag aardappels, spinazie en.. en... nee, ik durf het hier niet te zeggen.

Love As always
Di Mario
OT. dat wordt genieten donderdag.

Liesbeth said...

Het word straks pizza, ja ik weet het lekker makkelijk. Maar wat ik hier lees is wel een goed idee. Linzensoep hebben wij nog nooit gegeten terwijl we best vaak soep eten. Tnx Marlou! Fijne avond en eet smakelijk.

Wim said...

"Leef vegetarisch"
Zag Henry op straat in Amsterdam
;-)

Ineke said...

Ha Marlou, bijna goedenavond!

Helemáál zonder vlees zou ik niet kunnen.
'k Geloof dat ik toch echt tot de 'kat'achtigen behoor. Haha. :-)

Maar die recepten van la vache qui vit zien er lang niet slecht uit.
En goed omschreven met plaatjes en al, prachtig. Zo'n duidelijke uitleg heb ik wel nodig, want ik ben totaal geen keukenprinses. :-)

Leuk Marlouke!

Maar eh, je plaatst toch ook nog wel eens een receptje van jezelf hé?!

Wij hebben n.l. laatst eens een gerecht, dat we van jou hebben doorgekregen, gemaakt: Teriyaki, en het viel heel erg in de smaak!
Onze dochter met man en zoontje kwamen eten : 'Goh mam/pap, wat goed dat jullie dit klaargemaakt hebben, het smaakt veel lekkerder dan wanneer we het zelf bereiden.' :-)

Leuk hé?

Marlou, de dag is al bijna voorbij: rest me niets anders dan je nog een heel fijne avond toe te wensen!

Dag, veel liefs van Ineke

Han said...

Het kan geen kwaad om eens na te denken over onze eetgewoontes. Mede door jou blog eten we wel eens anders (wat dan ook nog lekker is)

John said...

Oei, ik wist niet dat je dit van mij verwachte :D ik eet bijna elke dag vlees. Kip, biologisch van de boer. Ik ken de kippen ook nog, en weet hoe en wat :D

Dit ziet er wel lekker uit, en af en toe geen vlees kan best. Ik beloof niets, maar wie weet probeer ik dit eens uit

gerdaYD said...

Kijk kijk, had ik bijna je heerlijke recepten op maandag gemist! Of liever, mijn kokkie hihi. Hoe jij het telkens weer beschrijft... daar loop het water me van uit de mond lieve Marjou!
En hihi, la vache qui vit? Fantastisch gevonden!
Maak er een fijne maandag van schat, en bedankt voor die schitterende magisch-realistische prent: blij dat je 'm uiteindelijk toch gepost kreeg!

Fluitenkruid said...

Hoi Marlou, ik schrok even toen ik mijn naam zag staan want ik en koken? Haar site ziet er prachtig uit.