02/02/2021

Heimelijk genoegen

Eén van mijn vriendinnen was vroeger lerares Engels en die kon het in zulk prachtig hoogbeschaafd Engels zeggen: "You can't always be highbrow", waarmee ze wilde zeggen, dat je niet altijd hoogstaand en/of geleerd bezig kunt zijn.

Zo nu en dan heb je iets nodig, waar je gewoon van kunt genieten, iets dat zonder pretenties is... 

De één kijkt graag naar Wie is de Mol, de ander naar De rijdende rechter en weer een ander zwijmelt weg bij First Dates. De vriendin waar ik het net over had is al jaren fan van The Bold and the Beautiful. Moet kunnen allemaal. Gewoon doen!

Ik heb dus ook een heimelijk genoegen. Ik kijk er zelfs naar uit. Elke zondagavond ga ik er voor zitten. Er verschijnt een glimlach en die verdwijnt niet meer. En dat is? Dat is: Heel Holland Bakt. Ja echt! Heel Holland Bakt. 


Natuurlijk genoot ik destijds van Martine Bijl. Die mis ik ook wel een beetje. Maar gelukkig is André van Duin er voor in de plaats gekomen en daar ben ik gewoon fan van. Mag je best weten... "Bakkers klaar? Bakken maar!"


En... André is gebleven! Ik ben er heel blij mee, want hij maakt me aan het lachen en niet alleen mij... ook de deelnemers zijn duidelijk gek op hem.

Nou ben ik net als André, niet echt een hele erge zoetekauw (doe mij maar een bitterballetje!) maar ik vind het gewoon knap wat er gepresteerd wordt en zo leuk om te zien hoe de deelnemers daar het mooiste van het mooiste bakken. Kijk maar eens wat een plaatje:


En... en dat vind ik nog wel het mooiste: elkaar helpen en zo lief voor elkaar zijn. Echt fijn. Er stond een goed stukkie in De Correspondent over HHB. Lees maar, echt een aardig stukkie, dat precies bij een aardig programma past: Een ode aan de amateur

Nog een paar dagen en dan mag ik weer! Dan zit ik klaar voor Heel Holland Bakt. Het zevende seizoen inmiddels.

En nou komt het mooiste: ik houd helemaal niet van bakken en koken. Hahaha... had je niet gedacht he?!!



25 comments:

Marjolijn. said...

Ik denk dat veel mensen plezier beleven aan dit programma.
Voor jou, op naar zondag...!

Bertiebo said...

Het is niet voor niets een hit natuurlijk. Ik kijk ook vaak, maar ik val ook heel vaak in slaap.

די מריו said...

Iedereen heeft wel iets, dat moet ook kunnen inderdaad. Ik kijk heel lang geen tv meer. Heel af en toe iets via uitzending gemist terug, maar dat is ook een zeldzaamheid. Ik moet zeggen, ik mis het ook niet.

Love As always
Di mario

Lutje said...

dat ziet er wel plezant uit, inderdaad met zo'n jury
je hebt iets leuks om naar uit te kijken, want er is nu weinig leuks op tv
-Een @->- voor jou.

Jacqueline en Ferry said...

Ik kijk ook graag ernaar. Wat jij kijkt kijkt alle programma ernaar wat je schreef. Martine Bijl was ook heel goed om te doen. André van Duin heeft het overgenomen. Hij doet het ook heel goed. Heel holland bakt. maar. De Mol ook. Spannend. The Bold and the Beautiful ook. Leuke programma's is het. Daar wacht ik op.Fijne dag. Groetjes J&F.

klaproos said...

:-) whahaha loutje, iemand lekker zien bakken /koken is ook heel erg aangenaam,
ja martine mis ik ook, die was wel héél erg komisch vond ik, ik hield van haar humor...

noh even en dan geniet jij weer...
heel fijn als je zo kunt genieten
heb het goed vandaag..
xxx

Sjoerd said...

Haha, ik vind het ook super als ik anderen zie werken. Niks mis mee...

Karel said...

mogge Marlou ik heb liever een vissie ipv al dat gebak
kijk het programma niet , maar zou het doen omdat Andre er in mee doet , die mag ik graag zien , er is ook een programma , dan vaart ie met iemand NL door
geniet de dag
groetjes , Karel

nicole orriens said...

Het lijkt me een heel gezellig en knus programma. Wat fijn dat je daar zo van kunt genieten. Ik kijk zelf erg graag naar Boer zoekt vrouw.

Happy Earl Grey said...

Heerlijk programma, geniet-TV. Beter dan avond aan avond over hetzelfde kletsen avond aan avond Corona, vaccinaties en rellen. Er is te veel negativiteit te zien en er is genoeg te genieten. HHB is zeker nu een welkome ontspanning of je zelf bakt of niet.

sjannesblog.com said...

Ik hou ook niet van koken en bakken en dus is het nog niet bij me opgekomen om te kijken, maar doordat ik een fan ben van 'het perfecte plaatje' ben ik wel van Jannie gaan houden. En André vind ik ook leuk, dus .....?

Jan K. alias Afanja said...

Ik heb er maar 1 of 2 keer een stukje van gezien. Wij kijken op zondagavond meestal naar de VPRO op NPO2, daar start momenteel gelijktijdig met de bakkers 'De wereld van de Chinezen' met Ruben Terlou. En dat vind ik dan toch net wat interessanter. Een mens moet nu eenmaal keuzes maken. :-)

Anonymous said...

Het is dan ook best een leuk en gezellig programma om te zien.

Jelle Droeviger said...

Ja, dat is mooi. Wég met die competitie.
Gewoon koken om het plezier, en blij zijn voor de ander, als die ander wint.
Dáár moeten we naar toe.
Dat zou bij ál die sporten ook moeten kunnen.
Bij voetbal, bijvoorbeeld, instellen dat wie scoort verliest, en dat daar iedereen blij mee kan zijn.
En bij wielrennen, wie het laatste aankomt, die wint, en dat de eerst aangekomene jou dan komt feliciteren.
Wat zou iedereen dan weer ouderwets blij kunnen zijn.!
.
Jelle Droeviger.

Rebbeltje ★ said...

Hoi Marlou
Nee dat had ik niet gedacht...het bakken kan maar koken dacht ik dat je wel leuk vond...
Zag lekkere soep voorbij komen haha
Zelf heb ik sinds ruim een jaar weer plezier in koken.
Ben overgestapt op koolhydraatarm toen en alles was nieuw en ook lekker.
Ja en dan is koken ineens weer leuk.
Balen joh die spierpijn maar gelukkig niks gebroken...nu in beweging blijven dan verdwijnt dat ook wel weer. Groetjes en geniet je dag

John said...

Ik ken het programma niet, maar heb wel weer wat anders waar ik van geniet. :)

Edward McDunn said...

Daar kijk ik ook altijd graag naar Marlou, een heerlijk (letterlijk) programma, waar je ongecompliceerd van kunt genieten.

Ferrara said...

Ik zie het niet elke week, maar bewonder wel de kunstwerken die daar onder stress gemaakt worden. Ben totaal geen bakker, heb niet eens een bakblik. Ik kan de bijna kant-en-klare cupcakes van dr. Oetker nog verprutsen. Mijn kleindochter lag destijds in een deuk toen die dingen uit hun bakjes liepen.

Nietzomaarzooo said...

Married at first sight. Heel slecht, ik weet het, maar daarom des te lekkerder. Gewoon verstand op nul en blik op oneindig. HHB vind ik ook heerlijk om naar te kijken. Och..die Martine, zo adrem en droog. Andre doet het ook goed. Ingehouden en klein maar ook fijne humor.

Alle talkshows laat ik een beetje links liggen. Teveel van hetzelfde en ook teveel dezelfde gezichten. Dat ze daar tijd voor hebben, de heren dokters, zoveel op de buis.

Mormorsweb.blogspot.com said...

Ik kijk naar de Deense uitgave : Den store bagedyst.

miekequilt said...

Het is zeker een leuk programma. Ik vind dat Martine het heel leuk deed en moest wennen aan André. Maar hij doet het ook echt leuk, vind ik nu.

Mirjam Kakelbont said...

Het is juist leuk als je ergens je ziel en zaligheid in kwijt kan! Zo tipte afgelopen zondag iemand me (-: dat Bowie op tv kwam (-: Ik heb me tweemaal geamuseerd. Een keer 's avonds en de volgende dag bij uitzending gemist.
Jammer, hè, van Martine. Zo'n ongelofelijk leuk en spontaan mens. Het leven van André van Duin gaat ook niet over rozen maar hij "doet" het nog steeds. Je wordt ouder en je wil nog steeds wat! En garde *proest*
Veel kijkplezier. Doe (bijna) alles waar je zin in hebt!
Dikke liefs ♥

Hans said...

Gek hé ik heb eigenlijk niet veel met bak en braad programma's, maar 'Heel Holland Bakt' vind ik gewoon een heel ontspannen en gezellig programma.
En ja daar ga ik ook echt voor zitten.
Ach, lieve Martine Bijl, ze is toch een rode draad in ons leven geweest.
toen ik hoorde dat André van Duin ziek was dacht ik, dat is de tweede die de tent gaat verlaten. Hans

Carla S. said...

Ha Marloukie, ik vind het echt een not-guilty-pleasure hoor. Geniet er maar lekker van.

Dat soort programma’s bekijk ik graag in de Engelse variant op BBC 1 of 2.
En ik barst van de schuldige pleziertjes, vroeger inclusief zoiets als de Bold.
Nu kan ik daar helaas niet meer naar kijken, zo vreselijk, maar van dat programma van moeders die babies krijgen in het Liverpool van de jaren 50 e.v., kan even niet op de naam komen, kan ik niet genoeg krijgen.
Krijg er zelfs een brok van in mijn keel, zo lief en mooi.
Zo kan ik nog wel even door gaan, lekker zwijmelen in hogere of lagere sferen

Ria said...

Heerlijk programma😘
Liefs Ria🎂